Main menu

header

de Cristina Tache

Împachetările corporale sunt tratamente scumpe, practicate în saloanele exclusiviste şi pe care nu toate femeile şi le permit. Însă, acestea pot fi accesibile oricui. Există câteva formule pe care le puteţi învăţa, folosindu-le apoi cu încredere chiar în intimitatea casei dumneavoastră. Secretul constă în combinarea ingredientelor.

Detoxifiere cu ceai din plante
Aveţi nevoie de: un vas mare, o cană cu ceai de plante (lavandă, muşeţel sau ghimbir) şi două prosoape. Umpleţi recipientul cu apă fierbinte, adăugaţi ceaiul şi lăsaţi să infuzeze câteva minute. Apoi, înmuiaţi prosoapele în soluţia obţinută şi înfăşuraţi-vă în ele. Staţi sub o pătură groasă sau una termică timp de zece minute. La final faceţi un duş alternativ cald-rece şi apoi aplicaţi o cremă hidratantă. Acest tratament vă ajută să eliminaţi toxinele din organism, pentru a facilita procesul de slăbire.

Argila drenează excesul de grăsime
Ingredientele necesare pentru acest tip de împachetare sunt: trei căni cu praf de argilă, o cană cu sare şi un vas mare. Umpleţi recipientul cu apă fiartă şi adăugaţi sarea. Apoi încorporaţi şi praful de argilă, amestecând până se formează o pastă groasă. Aplicaţi compoziţia pe braţe, abdomen, picioare şi fese, înfăşuraţi zonele respective cu prosoape sau folie de plastic şi lăsaţi să acţioneze timp de 10-15 minute. La final clătiţi-vă cu apă caldă! Argila catifelează pielea şi favorizează procesul de eliminare a celulelor grase din corp.

Lămâie şi miere, pentru combaterea celulitei
Pentru această reţetă pregătiţi cinci linguri cu miere, o jumătate de lămâie şi două linguri cu sare de mare. Acest tip de împachetare corporală este eficient pentru hidratarea pielii, dar şi pentru diminuarea celulitei. Ingredientele folosite au rolul de a îmbunătăţi circulaţia sângelui şi de a ajuta organismul să elimine celulele adipoase. Radeţi coaja de lămâie într-un vas şi stoarceţi bine fructul. Adăugaţi mierea treptat, amestecând continuu. Când mixtura capătă consistenţa unei creme, adăugaţi şi sare de mare. Înmuiaţi un prosop în această soluţie şi aplicaţi pe zonele cu probleme. Timpul de acţionare trebuie să fie de 15 minute.

Pregătirea este foarte importantă

Înainte de împachetare este esenţial să vă exfoliaţi pielea, să deschideţi porii şi să eliminaţi celulele moarte. Astfel, tratamentul va acţiona în profunzime. Pregătiţi câteva prosoape sau pături cu care să vă acoperiţi corpul după ce aplicaţi loţiunile. În timpul tratamentului, consumaţi cât mai multă apă, pentru a compensa pierderea lichidelor. Aplicaţi procedeele de cel mult două ori pe lună.