Main menu

header

de Elena Şerban

- Sfaturi pentru o manichiură de invidiat

Chiar dacă unghiile lungi şi foarte lungi nu mai sunt la modă, nici cele mici, roase sau deteriorate nu s-ar putea spune că fac deliciul publicului. Dimpotrivă, o femeie, indiferent cât de elegantă ar fi, pare neîngrijită dacă are manichiura inestetică. Chiar dacă unele probleme pot fi ereditare, puteţi lua anumite măsuri pentru a le ajuta să crească mai puternice şi sănătoase.

Evitaţi contactul cu substanţe chimice!
Unghiile subţiri pot fi „vindecate” dacă le veţi înmuia zilnic, timp de o lună, în ulei de măsline extravirgin. După 30 de zile, procedeul se execută doar de două ori pe săptămână. De fiecare dată, unghiile trebuie ţinute în ulei măcar un sfert de oră, iar cuticulele „hrănite” cu vitamina E. În acest scop, seara, înainte de culcare, ungeţi zona de la baza unghiei cu o cremă ce conţine vitamina E.
Deşi vi se poate părea fiţă, este obligatoriu să purtaţi, de câte ori faceţi treabă prin casă, mănuşi de uz casnic. E păcat ca produsele chimice să vă distrugă manichiura. Dacă lucraţi în grădină sau doar schimbaţi pământul de la florile din casă, solul vă poate afecta unghiile. În fiecare seară, după ce v-aţi curăţat tenul şi vă pregătiţi să dormiţi, folosiţi o cremă de mâini bogată în proteine şi antioxidanţi.

Alimentaţia este foarte importantă
Parte a organismului, şi unghiile se resimt dacă nu vă hrăniţi corespunzător. Cele mai bune alimente pentru ele sunt cele ce conţin biotină: ficatul, ouăle fierte, cerealele integrale, conopida şi avocado. Vitaminele sunt şi ele foarte importante. Astfel, lipsa din organism a vitaminelor A şi C şi a calciului poate provoca deshidratarea. Pentru a evita acest lucru, consumaţi multe alimente ce conţin calciu (lactate) şi proteine.
Beţi foarte multă apă, nu doar în perioada sezonului cald. Ştim că este un sfat pe care îl primiţi mereu, dar este foarte important. În acest fel veţi hidrata unghiile uscate, exact aşa cum se întâmplă şi în cazul părului şi al pielii.
Masaţi-vă unghiile regulat! În acest fel, fluxul sangvin din zonă va fi stimulat, vor creşte mai repede şi vor fi mult mai puternice. Cremele trebuie să devină un obicei după fiecare spălat pe mâini, mai ales dacă aţi depăşit 30 de ani. Din păcate, la multe reprezentante ale sexului frumos, vârsta se „vede” la mâini.

- Încercaţi, pe cât posibil, să înlocuiţi oja clasică cu lacul incolor!
- Nu utilizaţi acetona mai mult de două ori pe lună!
- „Hrăniţi“ inesteticele cuticule cu vitamina E!