Main menu

header

de Anda Postolache

Acneea este o boală ce se manifestă mai ales la pubertate şi trădează nu doar hormonii jucăuşi, ci şi o dereglare a funcţiei rinichilor. Înainte de orice tratament, se vor evita condimentele, salatele prea acre, băuturile acidulate şi mâncarea prăjită.

Urzica are efect dublu
Se bea zilnic un litru de infuzie de urzici preparată prin opărirea plantei cu apă clocotită lăsată la infuzat timp de 15 minute (250 ml la o linguriţă cu plantă). Se bea pe parcursul întregii zile. În afară de ceai, se va consuma şi un litru de apă, hidratarea corectă ajutând foarte mult atât rinichii, cât şi tenul.

Folosiţi şi muşeţelul!
Dimineaţa şi seara se aplică pe faţa udă oţet de hrean, ce se lasă zece minute, după care se clăteşte cu apă călduţă. Iată cum se prepară: se rade hrean şi se umple un borcan din sticlă de 400 ml peste care se toarnă oţet de mere, se pune un capac şi se lasă la macerat zece zile într-un loc răcoros (nu la frigider, ci o cămară cu aerisire). Apoi se tamponează faţa cu zeama. Trebuie menţionat că oţetul nu va fi foarte tare, deoarece cei doi compuşi s-au îmblânzit reciproc, deci va putea fi suportat de orice ten. Eventual, după aplicaţie, se va curăţa tenul cu un tampon îmbibat în infuzie de urzică şi de muşeţel.