Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Toate femeile îşi doresc un păr sănătos şi plin de vitalitate şi, de cele mai multe ori, secretul stă în plantele pe care le putem găsi la tot pasul. Cum să ne folosim de ele şi ce minuni fac acestea cu podoaba capilară puteţi afla în rândurile ce urmează.

Salvia revigorează
Infuzia de salvie se face amestecând zece picături de ulei de salvie cu trei linguriţe cu oţet de mere. Apoi se toarnă un litru de apă clocotită şi se lasă să se răcească până când ajunge la o temperatură suportabilă pentru organism. Se foloseşte după spălare, pentru clătirea părului. Astfel veţi avea un păr revigorat. Frunzele şi rădăcina de brusture stimulează creşterea părului şi reduc numărul firelor căzute. Infuzia se prepară punând o mână de rădăcină şi aceeaşi cantitate de frunze la un litru de apă. Amestecul se fierbe zece minute şi se strecoară. Loţiunea rezultată se foloseşte zilnic pentru masarea scalpului.

Condurul-doamnei, eficace pentru prevenirea calviţiei
Frunzele şi florile de condurul-doamnei se folosesc proaspete, fiind necesară o mână din fiecare la un litru de apă. Amestecul se pune la macerat timp de cinci sau de şase ore. O altă variantă ar fi să fierbeţi zece minute patru linguri cu seminţele plantei într-un litru de apă şi apoi să strecuraţi. Soluţia obţinută se foloseşte zilnic pentru fricţionare dacă vreţi să preveniţi calviţia.
Într-un litru de apă se pun patru linguri cu ghimbir şi se lasă să fiarbă câteva minute. Loţiunea obţinută se foloseşte pentru masarea zilnică a scalpului sau în ultima apă de clătire. Astfel nu veţi mai avea un păr ce se îngraşă foarte repede.

Muşeţel pentru strălucire

Podoaba capilară îşi pierde în timp luciul natural sau cel pe care îl capătă după vopsit. Ca să îl menţineţi cât mai mult, puteţi încerca un remediu natural. Preparaţi o infuzie din flori de muşeţel, iar apoi clătiţi foarte bine cu ea. Astfel veţi căpăta un luciu discret, cu reflexii aurii. De asemenea, şuviţele blonde vor fi accentuate după aplicarea infuziei concentrate.