Main menu

header

32-09-3de Gabriela Niculescu

Artista Elena Gheorghe a luat tot ce era mai frumos din genele ardeleneşti şi din cele machedoneşti, pe care le are în proporţii egale. Şi, dacă nu era de ajuns, cântăreaţa a moştenit talentul mamei sale, o frumoasă interpretă de muzică populară, şi blândeţea tatălui său - preot. Crescând într-o familie cu principii sănătoase, cu respect pentru adevăratele valori şi credinţă, Elena este astăzi imaginea unei persoane cu o frumuseţe interioară ce se reflectă puternic şi în exterior. Plină de viaţă, volubilă, glumeaţă şi cu zâmbetul pe buze, a acceptat să ne vorbească despre secretele întreţinerii sale. Şi, pentru că este fidelă reţetelor naturiste de frumuseţe, veţi afla şi dumneavoastră cum să fiţi frumoase fără a cumpăra produse cosmetice.

„Bronzul natural este mult mai sănătos”
- Nu cu multă vreme în urmă ai făcut o schimbre de look. Ţi-ai încreţit părul prin tratament permanent sau ai recurs la alte metode?
- Într-adevăr, am recurs la un alt look o perioadă, dar a fost doar ceva temporar. Nu am folosit tratament permanent, pentru că nu sunt de acord cu astfel de metode ce îţi pot distruge părul. Însă îmi place să mă reinventez.

- Mereu ai apărut în public cu o piele bronzată. Este bronz natural, mergi la solar sau foloseşti creme?
- Obişnuiam să merg la solar, dar am renunţat la această practică de aproximativ un an şi jumătate. Profit din plin atunci când am posibilitatea să fac plajă şi consider că bronzul natural este mult mai sănătos. Atunci când nu este posibil să stau la soare, folosesc o cremă autobronzantă foarte bună, cu o culoare deosebită, ce nu lasă urme pe haine.

„Îmi îngrijesc tenul cu produse făcute în casă”
32-09-2- Arăţi mereu impecabil şi vrem să aflăm cum reuşeşti acest lucru. Apelezi la masajele anticelulitice sau ai alte metode pentru o piele netedă?
- Sincer, nu apelez la masaje anticelulitice, le prefer pe cele de relaxare. Iar celulita încerc să o elimin prin sport, consum foarte multă apă şi mănânc sănătos, fară grăsimi.

- Cât de des mergi la cosmetică?
- O dată, poate chiar de două ori pe lună, dar nu pentru măştile faciale, pentru că le prefer tot pe cele naturiste preparate de mine, mai ales că tenul meu este încă tânăr.

- Dacă tot te pricepi la tratamentele naturiste, ce ne recomanzi pentru un ten luminos?
- Vă spun câteva dintre obiceiurile mele. Pentru ten folosesc o mască pe care mi-o prepar acasă din spumă de lapte, gălbenuş de ou şi miere. Mă spăl cu apă minerală pe faţă şi, înainte de machiaj, pulverizez apă termală. Folosesc creme pentru ten sensibil şi cu alge marine.

„Am «furat» câte ceva de la profesionişti”
- Cine se ocupă de look-ul tău? Aici referindu-ne la machiaj, coafură şi vestimentaţie.
- În materie de machiaj, atunci când trebuie să filmez vreun videoclip sau când am şedinţe foto, apelez la serviciile Danei Argeşan. Iar, în rest, mă machiez singură şi sunt mulţumită de ce îmi iese, mai ales că, de-a lungul timpului, am „furat” câte ceva de la profesionişti în arta machiajului. La fel se întâmplă şi când vine vorba despre păr, mă preocupă foarte mult acest aspect şi am grijă de fiecare dată să fie aranjat şi sănătos. Cât despre partea de vestimentaţie, am o colaborare foarte bună cu stilistul Cătălin Enache.

- Cât de importantă este îngrijirea corpului din interior spre exterior, adică alimentaţia sănătoasă, evitarea stresului şi a fumatului?
- Consider că totul vine din interior, ca şi frumuseţea. Încerc să mănânc sănătos, mă străduiesc, atunci când nu am evenimente, să merg la culcare mai devreme şi să nu dorm mai mult de opt ore pe noapte, evit stresul, nu fumez, nu consum alcool şi zâmbesc des. Abia apoi vin celelalte: mersul frecvent la sală, de patru ori pe săptămână, masajele şi tratamentele de care vorbeam mai sus.

- Dacă ai avea vreodată nevoie de un retuş fizic, ai apela la bisturiul chirurgului estetician?
- Dacă aş avea nevoie, cu siguranţă aş face şi pasul acesta. Deocamdată sunt mulţumită şi mă simt bine în pielea mea.

„Din alimentaţia mea nu lipseşte peştele”
- Cum reuşeşti să-ţi păstrezi silueta? Pe lângă mersul la sală, ţii şi diete?
- Fac mult sport şi mă simt vinovată atunci când, din pricina programului încărcat, nu reuşesc să ajung la sală. Cât despre mâncare, îţi pot spune că evit grăsimile şi mănânc carbohidraţi, pâine, cartofi, paste făinoase şi altele, doar atât cât este nevoie. Însă, din alimentaţia mea nu lipsesc fructele, legumele, salatele şi, neapărat, peştele. Nu le consum doar pentru că sunt sănătoase, ci şi pentru că îmi plac foarte mult.

- Ce parte a corpului tău îţi place cel mai mult? Dar cel mai puţin?
- Sunt mulţumită de picioarele mele şi câteodată sunt nemulţumită de tenul meu. Este foarte sensibil.

- Ce părere ai despre epilarea definitivă? Te atrage ideea?
- Este un procedeu estetic şi plăcut vizual, însă nu-i cunosc repercusiunile. Mă voi interesa şi de acest aspect şi, dacă este sănătos, m-ar atrage o astfel de procedură, de ce nu?

Ponturi

- Folosiţi măşti din spumă de lapte, gălbenuş de ou şi miere;
- Spălaţi-vă cu apă minerală pe faţă;
- Înainte de machiaj pulverizaţi apă termală;
- Folosiţi creme ce conţin alge marine.

Tratament pentru regenerarea podoabei capilare

32-09-1- Foloseşti vreun tratament pentru regenerarea părului? Ai un obicei sau un secret anume?
- Da, folosesc o mască naturistă pe care mi-o fac acasă. Chiar am s-o recomand şi cititoarelor dumneavoastră, pentru că este foarte eficientă şi dă întotdeauna rezultate bune. Reţeta sună cam aşa: gălbenuş de ou, tot complexul de vitamine B, ulei de ricin, ulei de măsline, zeama unei jumătăţi de lămâie stoarsă bine, vitamina E uleioasă şi drojdie. Toate aceste ingrediente se amestecă până când compoziţia devine o pastă, apoi se aplică pe păr. Este foarte hrănitoare şi uşor de preparat.