Main menu

header

de Cristina Tache

Pistruii apar în copilărie, iar după vârsta de 40-45 de ani aceştia dispar. În timpul iernii se estompează, însă în sezonul cald se înmulţesc. Aceste pete mici au farmecul lor, însă, dacă nu vă încântă aspectul pe care vi-l oferă şi vă doriţi o piele „de porţelan”, puteţi scăpa de ei cu ajutorul câtorva loţiuni naturale, simplu de preparat.

Pastă de ceapă şi oţet
Aveţi nevoie de: o ceapă crudă, puţin oţet. Se toacă mărunt ceapa şi se zdrobeşte cu furculiţa, se freacă bine cu oţet până ce se formează o pastă groasă. Se tamponează pistruii cu ea de două ori pe zi.

Loţiune cu lămâie şi glicerină
Ingredientele necesare sunt: 60 ml de alcool de 70 de grade, 60 ml de glicerină, 250 g de miere, zeama de la o lămâie. Se amestecă alcoolul cu glicerina, se adaugă mierea şi zeama de lămâie proaspăt stoarsă şi se toarnă totul într-o sticlă închisă la culoare. Seara, după ce vă curăţaţi pielea, puneţi câteva picături de loţiune pe o bucată de vată şi aplicaţi pe pistrui.

Apă de faţă cu păpădie
Puneţi 50 g de flori de păpădie într-un vas cu un litru de apă rece şi fierbeţi timp de 30 de minute. Strecuraţi şi turnaţi amestecul într-o sticlă închisă la culoare. Dacă vă spălaţi de două ori pe zi cu acest decoct, cu timpul, pistruii vor dispărea.

Cremă de gălbenele
Ingredientele de care aveţi nevoie sunt: 100 ml de apă distilată, 20 g de flori de gălbenele, 20 ml de ulei de migdale, 100 g bază de cremă. Se pune apa la fiert şi se opăresc plantele. Se acoperă şi se lasă la răcit. Se trece decoctul printr-o sită fină, presând bine plantele şi se amestecă apoi cu uleiul. Mixtura se încorporează cu grijă în baza de cremă şi se păstrează într-un vas de porţelan. Se ung pistruii de două-trei ori pe zi.

Puteţi stopa apariţia pistruilor în timpul verii dacă evitaţi expunerea la soare pe cât posibil şi utilizaţi cremă de protecţie, cu filtru împotriva razelor ultraviolete.