Main menu

header

35-11-1de Cristina Tache

- Tratamente revoluţionare pentru remodelare corporală

Companiile producătoare de produse anticelulitice promit efecte uimitoare, însă rezultatele nu sunt întotdeauna pe măsura aşteptărilor noastre. Celulita este o problemă ce afectează femeile de orice vârstă. Are atât de multe cauze şi apare sub atâtea forme, încât tratarea ei pare un lucru imposibil. Dar veştile proaste iau sfârşit aici! S-a inventat aparatul ce ne scapă rapid de celulită şi de complexele provocate de aspectul inestetic al pielii. Dacă v-am trezit curiozitatea, nu trebuie decât să citiţi în continuare ce ne-a spus doctor Mirela Miertoiu despre acest aparat revoluţionar, numit TMT System, şi efectele lui.

„Pielea devine fermă, iar celulele adipoase sunt eliminate”
- Ce este TMT System şi ce beneficii putem avea utilizându-l?
- Aparatul îmbină fenomenul de electroporare cu cel de electroporeză. Adică, utilizând nişte dispozitive speciale, principiile din soluţiile folosite pentru diverse afecţiuni pătrund în profunzimea pielii, fiind vehiculate de curentul electric. Acestea sunt de fapt nişte cocteiluri de substanţe, special create pentru fiecare problemă în parte. Spun asta pentru că TMT System are o arie mai largă de afecţiuni pentru care poate fi folosit: de la toate tipurile de acnee, cuperoză, melasme (petele închise la culoare de pe faţă şi mâini - petele de îmbătrânire) până la reducerea vergeturilor şi chiar ameliorarea luxaţiilor sau a întinderilor musculare. De asemenea, tratamentul cu acest aparat poate fi foarte util şi pentru pregătirea pielii sensibile înainte de plajă. Chiar şi cea arsă de soare poate fi calmată după două şedinţe cu TMT System şi un mix de acid hialuronic şi vitamine, de exemplu.

- Cum ne ajută acest aparat să scăpăm de celulită?
- Se foloseşte un cocteil ce are în componenţă mai multe substanţe cu principii active. De exemplu, se foloseşte siliciul organic, ce stimulează regenerarea celulară, fosfatildicolina - o substanţă ce ajută la eliminarea depozitelor adipoase localizate - şi L-carnitina, ce acţionează asupra kilogramelor în plus. Se mai introduc şi extracte de arnică, anghinare, sunătoare, acestea având rolul de a reda elasticitatea pielii şi de a îmbunătăţi circulaţia sangvină. Astfel, pielea devine fermă, celulele adipoase sunt topite, iar vergeturile sunt diminuate şi nu vor mai apărea după slăbire. Se mai pot adăuga vitamine, acid hialuronic - esenţial în stoparea procesului antiîmbătrânire - sau alte substanţe ce ajută pielea să îşi recapete forma. Ele ajung în profunzimea pielii cu ajutorul acestui aparat şi distrug celulita.

„Se aplică după un consult medical”
- Celulita are mai multe stadii şi este de mai multe tipuri. În care dintre cazuri se aplică acest tratament?
- Celulita este o afecţiune a ţesutului adipos şi poate fi provocată de o disfuncţie ovariană, circulatorie, tiroidiană, a glandei suprarenale sau pur şi simplu din cauza stresului. Este de mai multe tipuri: compactă, edematoasă, fibroasă, flască şi niciodată nu vom avea un singur tip de celulită, ci o combinaţie între cele amintite. Tratamentul se aplică chiar din primul stadiu de celulită, însă numai după ce se face un consult medical complet chiar la noi în cabinet. Înainte de a începe, eu trebuie să aflu ce afecţiuni a avut pacienta, ce boli există în familia sa, ce stil de viaţă are şi nivelul său de stres. Chiar şi greutatea pe care a avut-o la naştere este o informaţie importantă, deoarece indică gradul de predispoziţie la diabet. După efectuarea anamnezei se începe tratamentul. TMT System se combină şi cu masaj endermologic sau biostimulare musculară, pentru a obţine efecte rapide şi de durată.

- De câte şedinţe este nevoie pentru a obţine rezultate eficiente?
- Sunt necesare 10-15 şedinţe, apoi câte una pe săptămână, pentru întreţinerea rezultatului. În primele cinci săptămâni se fac două şedinţe la şapte zile, iar în următoarele, câte una pe săptămână. O şedinţă durează, în medie, 40 de minute. Tratamentul se aplică localizat, pe zonele cu probleme, redând aspectul sănătos al pielii. TMT System este contraindicat în cazul femeilor gravide şi al celor cu pacemaker.

„Pe lângă cocteilurile predefinite, se mai pot adăuga vitamine, acid hialuronic, esenţial în stoparea procesului de îmbătrânire, sau alte substanţe ce ajută pielea să îşi recapete forma”

Reduce vizibil vergeturile

Acest tratament revoluţionar are efecte extraordinare şi asupra vergeturilor. Acestea sunt estompate, devenind aproape insesizabile. Se folosesc amestecuri de substanţe ce, odată introduse în profunzimea dermei, stimulează producerea de elastină şi colagen. Două dintre ele sunt extractul din alge brune (îmbunătăţeşte calitatea pielii) şi acidul hialuronic (are proprietăţi cicatrizante şi de regenerare a ţesuturilor).
„Înainte de a începe un astfel de tratament, eu trebuie să aflu ce afecţiuni a avut pacienta, ce boli există în familia sa, ce stil de viaţă are, nivelul său de stres. Chiar şi greutatea pe care a avut-o la naştere este o informaţie importantă, deoarece indică gradul de predispoziţie la diabet”

La cabinetul „Dr. M Estetic”, din Str. Ion Ionescu de la Brad, nr. 57-59, ap. 2, sector 1, Bucureşti, o puteţi întâlni pe dr. Mirela Miertoiu, medic medicină generală şi estetică, doctorand în ştiinţe medicale dermatologice, cea care vă poate redefini silueta. Numerele de telefon la care vă puteţi face programările sunt: 0722/21.48.56 şi 021/211.55.03. e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; www.drmestetic.ro; www.mirelamiertoiu.ro.