Main menu

header

de Claudia Stan

Fie că este vorba despre o femeie sau despre un bărbat, mâinile atrag atenţia şi sunt considerate o „carte de vizită”. Aşadar, frumuseţea lor nu trebuie să fie privită ca un moft, ci mai degrabă ca un lucru firesc. Apelaţi la câteva trucuri utile, cu ajutorul ingredientelor pe care le aveţi la îndemână, ca să vă menţineţi pielea mâinilor mereu catifelată, dar mai ales pentru a preveni îmbătrânirea ei.

Lapte acru, în caz de deshidratare
Dacă obişnuiţi să lucraţi mult în grădină şi nu folosiţi mănuşi, înainte să băgaţi mâinile în pământ zgâriaţi cu unghiile un săpun până simţiţi că vă intră sub ele. După ce veţi termina lucrul veţi observa că murdăria se va elimina mult mai uşor.
Detergentul de vase sau de rufe cauzează adesea iritaţii şi accelerează procesul de îmbătrânire. În acest caz, laptele acru poate restabili echilibrul pH-ului în urma a numai câtorva spălări. După cinci minute puteţi să vă spălaţi cu apă.

Lămâie pentru o nuanţă mai deschisă
Iritaţiile sau crăpăturile de pe mâini pot fi vindecate rapid cu ajutorul frunzelor proaspete de morcov. Extrem de bogate în vitamina A, acestea refac ţesuturile pielii în mod eficient. Fierbeţi trei-patru frunze în 200 ml de apă şi lăsaţi-le timp de cinci minute. După răcire se tamponează cu vată locul afectat şi se repetă procedeul de trei ori pe zi. Totodată, pasta preparată din bicarbonat de sodiu şi apă oxigenată albeşte pielea şi distruge microbii. Mai mult, dacă vreţi să scăpaţi de mirosurile neplăcute ale mâinilor frecaţi-le bine cu felii de lămâie.

Cremă din ingredienţi naturali
Decât să cheltuiţi banii pe produse din comerţ care conţin şi chimicale, alegeţi să vă preparaţi o cremă acasă. Pentru aceasta se amestecă o lingură cu miere şi trei linguri cu unt fără sare. În această compoziţie adăugaţi o lingură din infuzie de ierburi foarte concentrată (de exemplu, muşeţel, gălbenele şi flori de soc). Se amestecă totul până ce se omogenizează şi se ţine la rece. Crema obţinută va intra un pic mai greu în piele, dar veţi avea mâini de invidiat. De asemenea, din cartofi cruzi, pisaţi şi amestecaţi cu lapte obţineţi o mască pentru vindecarea rapidă a zgârieturilor.

Albuşul calmează arsurile
Arsurile creează neplăceri mari atât din punct de vedere al durerilor, cât şi estetic. Imediat după incident ungeţi locul cu unt şi lăsaţi-l să acţioneze zece minute. Albuşul vă scapă şi el de durere şi ajută la refacerea ţesuturilor afectate. De mare ajutor este şi ceara de albine, deoarece acţionează împotriva agresiunilor de orice natură ale pielii. De asemenea, Ginkgo Biloba are un efect uimitor de cicatrizare, iar hibiscusul vă ajută să aveţi mâini cu piele mai elastică şi strălucitoare. Dacă vă doriţi unghii tari şi sănătoase amestecaţi apă de trandafiri cu glicerină, faceţi o pastă şi frecaţi unghiile cu ea, timp de o jumătate de oră, de mai multe ori. Apoi clătiţi.

Ponturi

- Vitamina E combate îmbătrânirea pielii;
- Temperatura scăzută a mâinilor determină apariţia răcelilor;
- Substanţele din produsele menajere deshidratează pielea şi duc la pierderea lipidelor.