Main menu

header

27-10-1de Gabriela Niculescu

Cântăreaţa Julia Jianu a fost aleasă de membrii unui salon de frumuseţe să le reprezinte imaginea, şi asta pentru că întotdeauna a avut grijă de felul în care arată şi de sănătatea sa. În interviul ce urmează, artista ne vorbeşte deschis despre eforturile pe care trebuie să le depună pentru a arăta mereu impecabil, despre poftele pe care nu şi le reprimă niciodată şi despre tratamentele ce o ajută în lupta cu kilogramele în plus.

„O dată la două zile sunt la îngrijire corporală”
- Ce înseamnă pentru tine să fii o femeie frumoasă?
27-10-2- Frumuseţea este un lucru relativ, important este cum te simţi. Este clar că nu te poţi simţi bine dacă nu faci lucruri pentru tine, şi aici mă refer la tratamente corporale, o schimbare de coafură şi toate celelalte aspecte referitoare la îngrijire. Dacă te percepi frumoasă, cei din jur te văd aşa, dar e valabil şi invers. Eu am întotdeauna încredere în mine, nu am avut mari complexe, dar ştiu că, atât timp cât sunt pe scenă şi în showbiz, trebuie să mă respect pe mine şi pe ceilalţi făcând toate aceste lucruri. O dată la două zile sunt la îngrijire corporală, la coafat, masaje şi machiaje, pentru că mi-o cere meseria.

- Cât de des îţi vopseşti părul?
- Eu mă vopsesc destul de des doar la rădăcină, pentru că sunt şatenă, nu blondă, dar această culoare m-a avantajat întotdeauna, mă simt bine aşa şi nu cred că o voi schimba vreodată. La două-trei săptămâni îmi vopsesc rădăcina, dar niciodată nu fac schimbări bruşte, nu-mi supun părul la chinuri, pentru că se ştie că blondul este mai sensibil decât nuanţele închise şi se deteriorează foarte repede, iar eu ţin neapărat să fie şi sănătos.

„Fac fitness şi tae-bo, iar iarna schiez“
- Obişnuieşti să-ţi întreţii frumuseţea doar la salon sau apelezi şi la măştile preparate în casă?
- Am făcut măşti şi acasă, dar rar, la o lună sau două, pentru că nu prea am timp de ele. Singurul tratament pe care l-aş mai face, dar destul de rar, este masca din gălbenuş de ou, ulei de ricin, ulei de măsline şi vitamina E. Funcţionează de fiecare dată, dar nu trebuie folosită în exces, pentru că îngraşă părul. Dar pentru că sunt imaginea unuia dintre cele mai mari cinci branduri din lume de produse profesionale de îngrijire a părului, ar fi păcat să mă mai chinuiesc acasă cu măştile, pentru că aceste produse conţin tot ce am enumerat mai sus.

- Pentru ten ai încercat măşti preparate în casă?
- Nu, pentru că sunt produse profesionale foarte bune pe piaţă şi cele pe care le folosesc sunt toate naturale. Nu are sens să mă mai chinuiesc cu roşia şi castravetele. Prefer să consum alimente bogate în vitamine, pentru a avea un ten sănătos din interior către exterior. Pentru întreţinerea pielii aleg produsele de laborator. Acestea sunt mai eficiente decât celelalte şi dau rezultate în timp mai scurt.

- Îţi place să faci sport?
- Da, dar este greu să începi. Bogdan, soţul meu, se duce în fiecare zi la sală şi mă uit cu admiraţie la el. Dacă mă apuc, merg şi eu zilnic. Fac fitness şi tae-bo, iar iarna schiez.

- Ce reţete consideri că sunt cele mai sănătoase pentru o femeie activă?
- Sunt foarte multe. Important este să nu faci excese. Acesta este secretul, să nu te ridici de la masă şi să spui că nu mai poţi. Carbohidraţii, adică pâinea, cartofii şi făinoasele trebuie, pe cât posibil, evitaţi. Dacă ajungi târziu acasă, în loc să mănânci prăjeli, poţi face o salată sau poţi mânca peşte. Este mai uşor să te întreţii aşa. Dacă doreşti să slăbeşti, peştele este cel mai bun.

„Degeaba eşti o divă dacă nu te simţi bine în pielea ta”
- Există ceva ce ţi-ar plăcea să schimbi la aspectul tău fizic?
- Trebuie să te simţi bine şi să n-ai complexe mari. Aşa cum am mai spus, important e să ai o atitudine pozitivă, pentru că degeaba eşti o divă dacă nu te simţi bine în pielea ta. Frumuseţea este interpretabilă, ce-ţi place ţie, altora poate nu le place, dar trebuie să fii mulţumită cu tine. Dacă ai un defect major e bine să-l corectezi. Nu sunt împotriva operaţiilor estetice.

- Ce părere ai despre epilarea definitivă? Te atrage ideea?
- Vreau să spun că am început şi eu acest tratament şi consider că este o minune. Cine l-a inventat este un geniu.

- Porţi unghii false sau cele naturale te avantajează?
- Pentru şedinţe foto prefer o unghie falsă, nu foarte lungă, dar care să arate bine. Eu am unghiile scurte, nu le pot lăsa prea lungi şi acum se poartă iar scurte. Îţi pot spune că îmi place foarte mult oja roşie şi o folosesc mereu.

„Masca din gălbenuş de ou, ulei de ricin, ulei de măsline şi vitamina E funcţionează de fiecare dată, dar nu trebuie folosită în exces, pentru că îngraşă părul”

 

Procedee-minune pentru siluetă

- Majoritatea femeilor duc o luptă continuă cu surplusul de kilograme. Tu cum reuşeşti să fii mereu în formă?
- Sunt destul de activă, nu pot sta o zi în casă, dar, în acelaşi timp, există şi un procedeu-minune, numit Eximia, ce m-a ajutat foarte mult. Este un tratament pe bază de ultrasunete, ce topeşte celulele grase şi nu există riscul să mai reapară în locul respectiv. Este noninvaziv şi, în plus, are şi rol de drenaj, te ajută să scapi de retenţiile de apă. Eu am făcut zece şedinţe şi am scăzut în centimetri de la prima şedinţă. Nu am mai pus un gram la loc. Am tendinţe de îngrăşare şi pun pe mine de la o zi la alta dacă mănânc ce nu trebuie. Tratamentele corporale mă ajută să arăt aşa cum îmi place. În rest, nu ţin cure de slăbire, mănânc tot ce vreau, pentru că sunt de părere că o viaţă avem şi nu trebuie să ne chinuim nici fizic, nici mental. Nu exagerez, evident, dar nu stau niciodată să mă gândesc că n-am voie ciocolată sau mai ştiu eu ce. Mănânc orice doresc şi când am poftă, dar recunosc că, dacă nu aş face aceste tratamente, poate că aş fi mult mai plinuţă decât acum.