Main menu

header

de Cristina Tache

Un ingredient ce se foloseşte de foarte mult timp în industria produselor de îngrijire este vaselina cosmetică. Aceasta nu are conservanţi şi chimicale şi poate fi utilizată acasă, la preparare unor tratamente naturale de înfrumuseţare. Iată câteva moduri în care puteţi beneficia de efectele ei.

Luciu de buze colorat
În locul produselor scumpe, create special pentru îngrijirea buzelor, vă puteţi prepara acasă propriul balsam colorat. Într-un bol mic adăugaţi o linguriţă cu vaselină şi o bucată din rujul preferat şi lăsaţi la baie de aburi până ce amestecul se topeşte complet. Omogenizaţi şi puneţi luciul obţinut într-un recipient mic, care să se închidă etanş. Puteţi adăuga şi puţin ulei esenţial, pentru un plus de hidratare. Lăsaţi produsul să se răcească cel puţin o oră, şi apoi folosiţi-l cu încredere.

Soluţie pentru alungirea genelor
Vaselina cosmetică, asemenea uleiului de ricin, ajută la regenerarea, alungirea şi îndesirea genelor. După demachiere aplicaţi produsul cu vârful degetelor sau cu o periuţă curată. După o săptămână veţi observa rezultatele.

Exfoliant natural
Îndepărtarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii este un proces important în rutina de îngrijire. Tot vaselina cosmetică vă poate ajuta şi în acest caz. Amestecaţi o linguriţă cu acest ingredient, puţină sare de mare şi o linguriţă cu zaţ de cafea. Cu soluţia obţinută masaţi pielea în timpul duşului. Insistaţi în zona genunchilor, a coatelor şi călcâielor, pentru că acolo pielea este foarte uscată.

Curăţare şi hidratare intensă

După demachiere, puteţi înlocui crema obişnuită cu vaselina cosmetică. O aplicaţi pe faţă într-un strat subţire şi masaţi până intră în piele. Acest produs poate fi utilizat şi pentru îndepărtarea machiajului din jurul ochilor, în special atunci când folosiţi un rimel rezistent la apă. În plus, vaselina nu irită tenul sensibil, putând fi folosită chiar şi în locul loţiunii pentru conturul ochilor sau ca bază pentru machiaj (aplicată în cantitate mică).