Main menu

header

de Narcisa Andrei

Tendinţele de coafură din vara acestui an stau sub semnul romantismului, al buclelor jucăuşe şi al discreţiei studiate. Simplitatea şi feminitatea pot fi obţinute foarte uşor dacă aveţi un păr mediu sau lung, bogat.

În plus, puteţi avea onduleurile perfecte după metoda… bunicii, cu puţin exerciţiu şi îndemânare. „Moaţele” de odinioară pot fi un mod lejer de aranjare a părului, matur şi copilăresc totodată, ce vă va da aerul romantic pe care îl doriţi.

Bucle „jucăuşe” cu ajutorul foliei de aluminiu
Tot ce aveţi nevoie este… o rolă de folie alimentară de aluminiu, de calitate, deoarece poate fi manipulată bine. Din aceasta se rup bucăţi ce se strâng cu mâna, până ajung să semene cu nişte „beţe” flexibile, pe care se rulează fiecare şuviţă de păr, ca pe un bigudiu obişnuit, după care se îndoaie capetele de jur-împrejur. Pentru o fixare de lungă durată, puteţi aplica şi spumă de păr. Lăsaţi-le aşa aproximativ trei ore, după care îndepărtaţi „bigudiurile”. Dacă aveţi părul foarte des, puneţi „moaţele” doar pe jumătatea lungimii părului, ca să nu capete prea mult volum. Aceste accesorii ad-hoc au multe avantaje. În primul rând, se fac ori mai subţiri, ori mai groase, în funcţie de buclele pe care vreţi să le obţineţi. Puteţi realiza câte doriţi, fără teama de a avea prea puţine şi sunt la îndemâna oricui, foliile alimentare găsindu-se în sertarul oricărei gospodine.