Main menu

header

24-09-1de Ana Trifan

La 38 de ani, Gwyneth Paltrow este într-o formă extraordinară şi poate trece cu uşurinţă drept mai tânără cu cel puţin zece ani. Spre diferenţă de alte vedete de la Hollywood, care apelează la bisturiu, silicon şi botox pentru a se remodela, silueta subţire a lui Paltrow şi pielea frumoasă nu sunt rezultatul chirurgiei plastice. Câştigătoare a unui Oscar, actriţa a mărturisit că extraordinar de buna sa stare fizică şi psihică se datorează unui regim de viaţă sănătos, care presupune multe exerciţii şi alimente naturale.

O dramă de familie
Gwyneth Paltrow recunoaşte că drumul ei către o viaţă sănătoasă nu a fost mereu lipsit de hopuri. „De-a lungul anilor am tot încercat diverse lucruri şi am făcut multe greşeli”, recunoaşte Gwyneth, adăugând că a învăţat multe chiar din erorile făcute.
Drumul actriţei către o viaţă sănătoasă a început în urmă cu 12 ani, când filma în Italia pentru „Talentatul domn Ripley”. Atunci a fost momentul în care a aflat că tatăl său, producătorul tv Bruce Paltrow, a fost diagnosticat cu cancer la gât. „În acea perioadă am început să citesc despre medicina orientală şi despre capacitatea corpului de a se autovindeca”, spune actriţa, care a încercat să-l încurajeze pe tatăl său să adopte un stil sănătos de viaţă. „Îi plăcea mult acupunctura, dar ura mâncarea macrobiotică, pe care o compara cu gustul pe care-l simţi când muşti dintr-un ziar”, mărturisea actriţa.
Din nefericire, Bruce Paltrow a murit în anul 2002, dar lecţiile pe care le-a învăţat actriţa în cei patru ani de boală ai tatălui îi folosesc şi astăzi. „Am citit că în Asia conceptul de a merge la medic atunci când eşti deja bolnav e comparat cu ideea de a săpa după un izvor ca să cauţi apă atunci când eşti deja mort de sete”, afirmă Gwyneth Paltrow, care mărturiseşte că acesta a fost unul dintre principiile care i-au atras în mod special atenţia.

Vegetale în loc de somnifere
Înţelepciunea populară spune că e mult mai uşor să previi decât să tratezi, şi tocmai pe această idee se bazează actriţa în stilul de viaţă pe care l-a adoptat. Gwyneth i-a rugat pe cei trei medici ai săi care au ajutat-o să scape de pneumonie, anemie şi stres să împărtăşească secretele din bătrâni privind modul în care poţi ajunge la un stil de viaţă sănătos.
Unul dintre medici, Christian Renna, din Los Angeles, specialist în domeniul medicinei preventive, a scris despre importanţa unui somn bun, despre cât contează exerciţiile fizice şi gândirea pozitivă. Pe cei care au probleme cu somnul, el îi sfătuieşte să apeleze la remediile naturiste. „Încercaţi plante precum valeriana, muşeţelul, dar şi aminoacizi şi vitamine (în special magneziu şi B6). Acestea pot fi sedative puternice şi funcţionează la fel de bine ca medicamentele clasice, numai că nu sunt riscante”.

Detoxificarea e deosebit de importantă
Alt medic, Alejandro Junger, un cardiolog care practică medicina în New York, este susţinătorul detoxificării şi curăţării organismului de resturile inutile. Detoxificarea, spune medicul, este un „proces natural, care permite corpului să se vindece, să se regenereze şi chiar să întinerească”, adaugă Junger. După aceasta, corpul trebuie hrănit în întregime cu mâncare fără toxine, „cel mai bun mod pentru a împiedica îmbolnăvirile şi îmbătrânirea prematură”.

Efectele stresului trebuie reduse
Cel de-al treilea medic al actriţei, Neish Joshi, practică la Londra medicina ayurvedică, precum şi o serie de alte metode tradiţionale de vindecare. Joshi este susţinătorul „detoxificării holistice”. „Formele tradiţionale şi naturale ale medicinei erau concentrate predominant pe îmbunătăţirea capacităţii corpului de a elimina toxinele şi pe găsirea echilibrului interior”, spune Joshi. „Pe lângă sfaturile legate de cum trebuie să ne hrănim, încurajez obiceiul ca pacienţii mei să-şi asigure un somn bun şi să găsească metode pentru a face faţă stresului şi de a reduce efectele acestuia asupra corpului. De asemenea, îi învăţ pe pacienţi ce alegeri să facă pentru un stil de viaţă sănătos”, declara Joshi.

„Îmi pasă de viaţa mea!”
Gwyneth Paltrow, mamă a doi copii, spune că sfaturile primite de la cei trei doctori au ajutat-o să treacă peste probleme de sănătate foarte grave.
Abordarea holistică spre un stil de viaţă sănătos a fost elementul de bază pentru starea bună, psihică şi fizică, cu care actriţa se poate lăuda. „Viaţa mea este bună pentru că îmi pasă de ea”, a mai adăugat Gwyneth.

„Important este să vă acceptaţi atunci când vă uitaţi în oglindă“

Simbol al celebrei companii de cosmetice Estee Lauder, actriţa spune că se bazează însă mai degrabă pe natură pentru a-şi asigura un ten frumos şi pentru a elimina anumite probleme ale pielii. Premianta de la Oscar le oferă doamnelor şi domnişoarelor şi câteva reţete de remedii naturiste. „Faceţi o baie detoxificantă cu săruri de mare, pentru a dezumfla pielea. Întindeţi pe piele ulei de cocos, apoi exfoliaţi-o cu un amestec de zahăr brun, ulei de măsline şi cafea măcinată mare”, spune actriţa. Ritualul de frumuseţe nu e gata! E timpul pentru o mască făcută din miere şi germeni de ovăz. După ce aţi curăţat-o de pe faţă, cu ajutorul unui şerveţel înmuiat în apă călduţă, e timpul să vă hidrataţi tenul cu suc de aloe vera. Pentru a reduce pungile de sub ochi, actriţa vă sfătuieşte să aplicaţi pe zonele afectate o lingură ţinută la rece sau să staţi câteva minute cu comprese cu lapte. Pentru a preveni formarea ridurilor din jurul gurii, vedeta vă recomandă să faceţi zilnic exerciţii faciale. Scoateţi limba cât de tare puteţi, în timp ce ţineţi ochii larg deschişi. Staţi aşa timp de 30 de secunde.
Totuşi, Gwyneth completează: „Primul lucru important este să vă acceptaţi atunci când vă uitaţi în oglindă. Mintea noastră tinde să se concentreze pe imperfecţiuni. Educaţi-o însă ca să vadă partea frumoasă”, spune actriţa.

Fără diete, dar cu multă mişcare

24-09-2Gwyneth Paltrow spune că a renunţat să ţină vreo dietă şi că mănâncă orice este sănătos, dar face multă mişcare. De altfel, paparazzii au surprins-o mergând pe stradă cu greutăţi de fitness legate de picioare (foto). Faptul că exerciţiile pe care le face au avut efect a demonstrat actriţa chiar la lansarea de luna trecută a filmului „Iron Man 2”, când a apărut într-o pereche de pantaloni scurţi ce îi evidenţiau picioarele foarte frumoase.

„Mănânc ce vreau, atât timp cât fac exerciţii, pentru că imediat ce-mi dă prin cap cuvântul dietă încep să mă îngraş”