Main menu

header

de Cristina Tache

Tenul gras nu este uşor de întreţinut, deoarece se confruntă cu cele mai multe probleme. Porii dilataţi, sebumul în exces, apectul inestetic şi acneea sunt doar câteva dintre acestea. Deşi există în comerţ o mulţime de produse ce promit rezolvarea neplăcerilor, puţine dintre ele dau rezultate. De aceea vă propunem două măşti cu mere care vă pot fi de ajutor.

Crude, elimină surplusul de sebum
Se aleg două mere acrişoare, se spală bine şi se taie în felii subţiri, cu tot cu coajă. Se pasează uşor, iar masca obţinută se întinde pe faţă, decolteu şi gât şi se lasă să acţioneze până îşi schimbă culoarea. La final se curăţă tenul cu apă rece. Tratamentul se repetă de două-trei ori pe săptămână, până ce observaţi schimbări la nivelul epidermei. Acest tratament va regla glandele sudoripare de la nivelul feţei.

Amestecate cu lapte, pentru micşorarea porilor
Luaţi un măr mare, spălaţi-l bine şi tăiaţi-l în bucăţi mici. Puneţi-le la fiert în 200 de mililitri de lapte, până când se înmoaie. Apoi, zdrobiţi-le, astfel încât să obţineţi un piure. În amestecul călduţ încorporaţi o linguriţă cu miere şi aplicaţi masca pe faţă, gât şi decolteu. Lăsaţi să acţioneze 20 de minute, după care clătiţi cu apă rece. Cu ajutorul acestei măşti veţi scăpa de problema porilor dilataţi.