Main menu

header

de Anda Postolache

A suferi de hirsutism, adică pilozitate în exces, este un lucru deosebit de dificil de suportat de orice femeie. Practic, a avea păr mai mult decât este normal pe faţă, braţe, picioare şi chiar pe abdomen este foarte neplăcut şi produce complexe de inferioritate. Din fericire, s-a constatat că anumite procedee cu produse farmaceutice obţinute din plante dau rezultate nemaipomenite.

Unele popoare au o predispoziţie genetică
Această afecţiune, care este cauzată de o cantitate mai mare de testosteron în sânge, este de mai multe feluri. De cele mai multe ori reprezintă o manifestare etnică, întâlnită la femeile din cadrul anumitor popoare (mediteraneene şi africane). În acest caz, nu se poate trata altfel decât cosmetic, prin depilare. În schimb, când hirsutismul apare la maturitate, după vârsta de 20 de ani, are la bază o problemă medicală, o tulburare endocrină (tiroidiană, hipofizară, ovariană sau obezitate) şi poate fi rezultatul unei administrări excesive de tratament cu hormoni androgeni sau a hiperactivităţii unei enzime.
Este indicat să mergeţi la medic atunci când se manifestă apariţia părului în exces, în primul rând pentru a avea un diagnostic corect şi apoi pentru a intra în posesia unui tratament optim.
De asemenea, un tratament naturist vă poate ajuta, mai ales pentru că ultimele cercetări în fitofarmacie au adus speranţă şi rezultate concrete împotriva acestei afecţiuni.

Ţineţi o cură timp de zece zile
Drojdia de bere are efecte deosebit de bune în acest caz, mai ales pentru că ea acţionează pozitiv asupra întregului organism. Ceea ce o face eficientă este compoziţia sa, în care intră multe vitamine şi aminoacizi, oligoelemente şi minerale, care reglează procesele hormonale, împiedicând erupţiile acneice şi hirsutismul. Se poate urma o cură timp de zece zile, cu extracte atomizate de drojdie, sub formă de comprimate.

Beţi ceai din năprasnic, creţişoară şi mărar
În urma experienţelor unor persoane care au suferit de hirsutism reiese că pilozitatea în exces poate fi combătută dacă se urmează mai multe reţete naturiste, precum şi un regim alimentar strict. Pentru aceasta se ia, intern, un amestec din pulberi din năprasnic, creţişoară, zmeur şi mărar - două linguriţe din fiecare plantă de trei ori pe zi, administrate sublingual, apoi înghiţite cu puţină apă. În paralel ajută un tratament cu tinctură de plop negru (15 picături de trei ori pe zi), tinctură de propolis 30% (20 de picături pe zi) şi o linguriţă cu miere de albine dimineaţa.

Puteţi utiliza şi tinctură de lemn-dulce
Poate fi de folos tinctura de mărar, din care se administrează câte o linguriţă la 100 ml de apă de trei ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă. La fel de bună este şi tinctura de lemn-dulce, care are ca primă indicaţie combaterea hirsutismului, pe lângă înlăturarea altor neplăceri şi afecţiuni ale femeilor (fermitatea sânilor, menopauză prematură, hipomenoree, amenoree, sterilitate, piele uscată sau osteoporoză). Se ia câte o linguriţă într-o jumătate de pahar cu apă de două ori pe zi.

Feriţi-vă de carne!
Se ţine o cură din următoarele sucuri preparate în casă: 200 ml suc de morcov, 100 ml suc de ţelină, 50 ml suc de ceapă, amestecate cu puţin suc de mere, pentru a avea un gust plăcut. Întrucât cantitatea este destul de mare, se împarte în două, iar una dintre părţi se bea dimineaţa, pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de masă. Cealaltă parte se bea pe parcursul zilei, dar nu imediat după masă. Consumaţi doi litri de apă zilnic, germeni de cereale, eliminaţi carnea din alimentaţie şi renunţaţi la fumat.

Rostopasca provoacă desprinderea firelor de păr

Mai sunt eficiente şi unele proceduri care reduc rezistenţa firului de păr, provocându-i căderea, prin acţiunea nu doar la nivelul sacului folicular, ci mult mai profund. Se ung zonele afectate cu suc de rostopască proaspăt culeasă (se poate planta şi în balcon în ghivece, fiind o plantă nepretenţioasă), se lasă să acţioneze câteva ore, apoi se spală. De asemenea, seara puteţi folosi alifie de gălbenele, iar dacă nu aveţi, ulei de sunătoare şi ulei de muşeţel cumpărate de la magazinele specializate.