Main menu

header

20-08-1de Gabriela Niculescu

- Una dintre cele mai apreciate voci ale României trebuie să aibă o siluetă de invidiat

Când spuneţi Alexandra Ungureanu vă gândiţi la una dintre cele mai valoroase voci pe care le are România în acest moment. Piesele sale de succes, interpretate alături de trupa Crush sau de Keo, au urcat pe primele locuri în topurile radiourilor. Frumoasa artistă a apelat la serviciile unor renumiţi stilişti, care au reuşit s-o transforme dintr-o fată cuminte într-o interpretă cu o apariţie inedită şi tonică. Alexandra ne-a vorbit deschis despre rezistenţa în faţa tentaţiilor culinare şi despre trucurile la care apelează pentru a arăta original pe scenă.

„Mă machiez punând accentul pe ochi”
- Eşti o persoană energică şi cu o formă fizică de invidiat. Ce activităţi sportive ai?
- E adevărat că am perioade în care am foarte multă energie şi reuşesc să bifez foarte multe lucruri, chiar cu puţin somn, dar şi zile în care lenevesc cam mult. Nu am o viaţă suficient de ordonată cât să-mi impun un program constant dedicat formei mele fizice, aici intrând şi capitolul regim alimentar. Sunt luni în care merg la sală şi mă antrenez, dar şi perioade lungi de pauză. Acum, cât e cald şi frumos afară, prefer jogging-ul în parc sau pe stadioane. Îmi dă o stare extrem de bună şi mă încarcă pozitiv pentru restul activităţilor pe care le am de făcut.

- Mereu îţi faci apariţia cu un machiaj impecabil. Apelezi la serviciile unui profesionist sau ai învăţat să te aranjezi singură?
- Am avut norocul să cunosc nişte profesionişti remarcabili în acest domeniu şi să lucrăm împreună pentru clipuri, şedinţe foto şi evenimente - Andra Manea, cu care colaborez excelent şi îmi este şi prietenă, Iuliana Ştefan, Alex Rădulescu şi mulţi alţii. Îmi place să-mi descopăr astfel noi expresii şi ipostaze, deşi prefer clar smokey eyes, dar sunt deschisă mereu la noi variante. Pentru concerte mă aranjez singură, deşi nu mă descurc atât de bine cum aş vrea la acest capitol. Îmi place mult să pun accentul pe ochi, folosind mult negru, dar şi culori tari. Iubesc genele false!

- Când nu ai spectacole sau emisiuni şi îţi petreci timpul cu prietenii la o cafea, te machiezi sau optezi pentru un look natural?
- Foarte rar ies din casă nemachiată. În timpul zilei folosesc o bază bună, blush, puţină mascara şi un gloss. Ţin mereu la îndemână un spray cu apă termală, un truc foarte potrivit pentru a reîmprospăta tenul.

Citricele împrospătează tenul
- Apelezi la măştile şi la tratamentele din comerţ sau preferi îngrijirea cu produse naturiste?
- Am tot felul de produse din comerţ. Unele sunt într-adevăr foarte eficiente, dar nu mă îndoiesc de faptul că şi cele naturiste sunt la fel de bune. Mai aplic măşti cu fructe, mai ales citrice, suc de aloe vera direct din frunze proaspăt rupte. Sucul de varză şi morcov e iarăşi foarte bun pentru ten. Vara folosesc foarte des, în loc de loţiune după bronzat, iaurt sau roşie proaspătă. Sunt foarte bune pentru piele, chiar şi în caz de arsuri.

- Cum ai grijă de tenul tău?
- Apelez la serviciile unui salon ce oferă soluţii dermato-cosmetice pentru tenul cu probleme. Dar am şi acasă produse pe care le folosesc cu conştiinciozitate, întreţinerea pielii devenind un adevărat ritual, mai ales seara, la demachiere, peste care uneori aş sări cu plăcere, din cauza oboselii. Produsele conţin extracte de fructe, plante medicinale, cafea şi săruri de la Marea Moartă. Dincolo de cremele demachiante şi de loţiunile tonice, îmi plac scrubul şi un gel pe bază de aloe vera pe care-l aplic seara, înainte de somn.

- Apelezi la saloanele de înfrumuseţare pentru masaje anticelulitice, electrostimulare, împachetări în parafango sau ciocolată?
- Foarte rar ajung să apelez la genul acesta de servicii, din lipsă de timp, deşi m-aş răsfăţa, mai ales cu masaje de relaxare, sunt preferatele mele.

- Mergi la solar sau te bronzezi doar natural?
- Nu am fost în viaţa mea la solar. Părerile sunt împărţite referitor la riscurile sau la avantajele pe care le prezintă, dar eu totuşi prefer bronzul natural. De altfel, mi se şi potriveşte.

- Ce sfat le dai cititoarelor noastre pentru a fi frumoase?
- Frumuseţea trebuie întreţinută. Contează mult îngrijirea, dar şi o stare de spirit bună, o încărcare pozitivă din lucrurile simple ce ne pot însenina. Mai contează o minte echilibrată şi un ritm de viaţă ordonat şi, de ce nu, muzică bună.

„Frumuseţea trebuie întreţinută. Contează mult îngrijirea, dar şi o stare de spirit bună, o încărcare pozitivă din lucrurile simple ce ne pot însenina. Mai contează o minte echilibrată şi un ritm de viaţă ordonat şi, de ce nu, muzică bună“

Alimentaţia, cheia frumuseţii

- Chiar dacă părul arată bine coafat, această operaţiune îl distruge în timp şi este nevoie de regenerare. Foloseşti tratamente pentru sănătatea lui?
- Cred foarte mult în produsele naturiste ce au efect folosite cu conştiinciozitate. Îmi pun ulei de ricin şi vitamine în masca de păr. Dar folosesc în mare parte şi produse de salon, profesionale. Sănătatea părului însă, şi în general a pielii şi a unghiilor, are legătură în primul rând cu alimentaţia. Aici trebuie intervenit întâi.

Prăjiturile, o pasiune greu de controlat
- Eşti atentă la alimentaţie, ţii diete sau ai gene bune?
- Din păcate, capitolul alimentaţie nu este unul pe care să pot să-l tratez aşa lejer. E adevărat că sunt o gurmandă şi o pofticioasă şi întotdeauna am avut tendinţe spre îngrăşare, chiar uneori scăpând puţin lucrurile de sub control. Nu sunt foarte echilibrată ca regim de viaţă şi, uneori, în timpul perioadelor în care sunt foarte solicitată, mănânc şi lucruri ce în rest îmi sunt interzise, ca un fel de recompensă. Îmi plac foarte mult prăjiturile şi aici e cel mai greu cu interdicţiile. Dar, în general, pot să-mi permit să nu fiu aşa drastică în alimentaţie dacă nu mănânc seara. Şi atunci slăbesc cel mai uşor.