Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Toate femeile îşi doresc un păr sănătos şi plin de vitalitate şi, de cele mai multe ori, secretul frumuseţii stă în plantele pe care le putem găsi la tot pasul. Printre alte beneficii, acestea fac adevărate minuni şi pentru podoaba capilară.

Salvia întăreşte firele fragile
Infuzia de salvie se face amestecând zece picături de ulei din această plantă cu trei linguriţe cu oţet de mere. Turnaţi apoi un litru de apă clocotită şi lăsaţi să se răcească până când ajunge la o temperatură suportabilă. Se foloseşte după spălare, pentru clătirea părului. Veţi observa că firele nu vor mai fi la fel de fragile.
De asemenea, infuzia de frunze şi rădăcină de brusture stimulează creşterea. Se prepară punând o mână de rădăcină şi o mână cu frunze la un litru de apă. Se fierbe zece minute, se strecoară şi se foloseşte zilnic pentru masarea pielii capului.

Condurul-doamnei, eficace la revigorarea corpului
Frunzele şi florile de condurul-doamnei se folosesc proaspete, fiind necesară o mână din fiecare la o cantitate de un litru de apă. Amestecul se lasă la macerat timp de cinci sau şase ore. O altă variantă ar fi să fierbeţi zece minute patru linguri cu seminţe din această plantă într-un litru de apă şi apoi să strecuraţi. Soluţia obţinută se foloseşte zilnic pentru fricţionare. Aceasta vă va revigora podoaba capilară.
Dacă aveţi părul gras puneţi într-un litru de apă patru linguri cu ghimbir şi lăsaţi să fiarbă câteva minute. Loţiunea obţinută se foloseşte pentru masarea zilnică a scalpului sau în ultima apă de clătire.
Luciul natural sau cel pe care îl capătă părul după vopsit se pierde în timp. Ca să îl menţineţi cât mai mult, puteţi încerca un remediu natural. Preparaţi o infuzie din flori de muşeţel şi apoi clătiţi-vă foarte bine cu ea. Părul va căpăta un luciu discret, cu reflexii aurii, iar şuviţele blonde vor fi mai accentuate.