Main menu

header

de Elena Şerban

„Îmi place frumuseţea naturală”, este o expresie pe care o auzim frecvent. Doar că există situaţii în care aceste vorbe nu se referă doar la o femeie nemachiată, ci la una care apelează la produse naturale pentru a se înfrumuseţa. Şi dacă vă spunem că aceste produse se pot găsi în frigiderul dumneavoastră (lucru ce contează foarte mult în această perioadă de criză financiară), textul ce urmează s-ar putea să vă placă şi mai mult. De asemenea, aceste produse sunt perfecte şi pentru reprezentantele sexului frumos care au o sensibilitate deosebită la produsele folosite la machiaj.

Zeamă de fructe în loc de ruj
Vara este anotimpul preferat. Nu doar pentru că în sfârşit ne încălzim după iarnă, ci şi pentru că natura ne oferă o multitudine de fructe. Care de care mai delicioase. Printre ele, cireşele negre. Însă aceste fructe nu sunt doar gustoase, ci pot fi şi o alternativă la ruj. Astfel, aceste fructe date peste buze pot fi cel mai bun şi cel mai eficient colorant. Este de ajuns doar să tăiaţi aceste fructe în două, şi să le folosiţi ca pe un ruj. Acelaşi efect poate fi obţinut cu căpşuni. Dacă vă doriţi o culoare mai intensă, puteţi folosi în loc de cireşe mure sau afine.

Ceai negru pentru colorarea pomeţilor
Sfecla roşie este unul dintre cele mai hrănitoare produse. Sfecla poate fi însă folosită şi la machiajul obrajilor. Astfel, puteţi obţine nişte obraji rozalii, cu aspect foarte sănătos, doar cu suc de sfeclă. Nu este cazul să folosiţi storcătorul de fructe. Tot ce trebuie să faceţi este să tăiaţi o sfeclă (bine curăţată în prealabil şi descojită) în felii de un centimetru grosime. Este suficient să folosiţi aceste felii ca nişte bureţei cosmetici şi obrajii dumneavoastră vor arăta senzaţional. Pentru a colora perfect zona obrajilor, zâmbiţi în timp ce efectuaţi această operaţiune.
O altă variantă de a vă colora frumos pomeţii este să folosiţi ceai. Astfel, pregătiţi un ibric cu apă fiartă, în care puneţi unul sau două pliculeţe cu ceai negru. După ce lăsaţi puţin să se răcească, treceţi pliculeţul cu ceai peste pielea obrajilor. Pielea va căpăta un foarte frumos aspect sănătos, uşor bronzat.

Creion de contur cu cenuşă
Multe femei, întrebate la ce produs nu ar putea renunţa niciodată, au spus mascara. Cunoscut la noi sub denumirea de rimel. Natura, generoasă ca de obicei, oferă şi aici alternativă. Deşi pare greu de crezut, albuşul poate să vă ajute să obţineţi nişte gene lungi cu volum considerabil crescut. Reţeta: alegeţi dintr-un ou albuşul de gălbenuş. Bateţi acest albuş până capătă consistenţa unei spume. Introduceţi o periuţă mai veche de la o mascara, foarte bine curăţată în prealabil, în această spumă. Rimelaţi genele cu acest produs, sută la sută natural. Nu doar că genele vor fi mai curbate şi mai lungi, dar nici nu vor părea încărcate, iar ochii nu vor suferi.
Femeile arabe sunt cunoscute pentru machiajul puternic al ochilor. Ele nu folosesc creioane cosmetice produse de firme renumite, cel puţin nu femeile tradiţionale. Mare parte dintre arăboaice utilizează pentru a-şi contura ochii un creion kohl. Acesta este preparat dintr-un amestec de cenuşă de nuci, seminţe, răşină şi minerale.