Main menu

header

de Elena Nedelcu

Săpunul de Alep, tradiţional din Siria, este un produs biologic pur, natural, biodegradabil şi realizat manual. În fiecare an, când uleiul de măsline este extras, acest produs este fabricat după o metodă artizanală milenară. Maeştrii săpunari amestecă uleiul cu apă, sodă naturală din sare de mare şi ulei de dafin, pentru a realiza acest săpun perfect, care nu se degradează în timp. După 24 de ore de fierbere în cazane de alamă, pasta este turnată pe pânze, răcită şi tăiată manual. Cuburile de săpun sunt lăsate la uscat, în aer liber, o perioadă de nouă luni.

Tratează acneea
Săpunul de Alep are mai multe întrebuinţări decât cel normal. Este folosit pentru îngrijirea feţei, a corpului, a părului, pentru bărbierit şi chiar pentru scoaterea petelor de pe haine dacă se freacă pata înainte de spălarea în maşină.
Minunea acestui produs constă în faptul că este compus din ulei de măsline care hrăneşte, emoliază pielea şi curăţă porii, şi din unt de dafin, care restabileşte pelicula hidrolipidică de protecţie a pielii.
Datorită concentraţiei mari de acizi graşi esenţiali, săpunul de Alep este recomandat persoanelor care au pielea fragilă şi uscată, deoarece hrăneşte derma fără să o usuce şi fără să o irite. De asemenea, este bun şi pentru tratarea acneei şi pentru eliminarea inesteticelor puncte negre, datorită călităţilor antiseptice. Curăţaţi-vă tenul cu acest săpun şi lăsaţi spuma să acţioneze timp de câteva minute, apoi clătiţi cu apă. Această metodă vă va hidrata pielea, dar în acelaşi timp o va şi „limpezi”.

Combate mătreaţa şi hidratează scalpul
Săpunul de Alep este un bun emolient şi calmant pentru psoriazis, micoze şi eczeme dacă este folosit zilnic. După o perioadă veţi observa că descuamările abundente şi plăgile roşii sunt din ce în ce mai reduse. Şamponul poate fi înlocuit cu succes de acest săpun, deoarece hidratează scalpul, reglează excesul de sebum şi elimină mătreaţa, fără să deterioreze firul de păr. Tot el vă scapă şi de mâncărimea provocată de înţepăturile de insecte. Frecaţi locul cu săpun uscat şi veţi observa cum urticaria dispare. Chiar şi bărbaţii pot beneficia de pe urma săpunului de Alep. Îl pot folosi în loc de spumă de ras, deoarece hidratează tenul mai bine decât spumantele sau balsamurile obişnuite.