Main menu

header

de Elena Nedelcu

Orice femeie îşi doreşte picioare lungi şi frumoase, fără celulită şi varice. Din păcate, puţine sunt norocoase să beneficieze, fără prea mare efort, de o asemenea comoară. Pentru restul recomandăm câteva trucuri care să relaxeze membrele inferioare şi să tonifice musculatura.

Uitaţi de autobuz şi luaţi-o pe jos
Pentru a tonifia şi a întreţine musculatura picioarelor sunt necesare 30 de minute de mers pe jos zilnic. Această activitate îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi previne apariţia varicelor. Atenţie însă! Trebuie realizată într-un ritm susţinut, cu o încălţăminte comodă şi fără tocuri, astfel încât să parcurgeţi aproximativ cinci kilometri într-o oră.
Practicaţi înotul, deoarece este formula ideală de a vă pune în mişcare toată musculatura. În plus, poziţia orizontală favorizează reducerea presiunii din muşchii picioarelor.

Duşul rece stimulează circulaţia
La sfârşitul zilei, mai ales dacă a fost una epuizantă în care aţi stat mai mult în picioare, faceţi un duş rece care să vă stimuleze circulaţia. Treceţi jetul duşului peste picioare, cu apă la o temperatură cuprinsă între 20 şi 22 de grade Celsius. Nu uitaţi să vă răcoriţi şi labele picioarelor, şi fesele.
După ce ieşiţi din baie masaţi-vă cu o cremă anticelulitică pe tot piciorul, nu doar în zonele afectate de „coaja de portocală”. Dacă nu vreţi să folosiţi o astfel de cremă, ar fi recomandat să utilizaţi una care să aibă efect asupra pereţilor vasculari, cu scopul de a preveni varicele sau de a le diminua. Masaţi-vă energic, timp de câteva minute, cu vârfurile degetelor, de jos în sus.

Relaxaţi-vă membrele sprijinindu-le de perete
Staţi cu picioarele în sus, în pat, la televizor sau chiar şi la muncă, unde puteţi ascunde sub birou un scăunel pe care să vă sprijiniţi. Nu staţi niciodată aşezată pentru o perioadă lungă. Pentru fiecare oră de şedere pe scaun plimbaţi-vă măcar zece minute.
Încercaţi să mergeţi desculţă cât mai mult posibil, în casă sau pe iarbă. Acest lucru întăreşte sistemul imunitar şi previne durerile de spate cauzate de tocuri.