Main menu

header

de Ioana Radu

Majoritatea vedetelor pe care le admiraţi în filme sau în fotografii nu arată atât de bine în realitate, însă machiajul face, de multe ori, minuni. În cazul în care aveţi ochi frumoşi, pe care doriţi să îi scoateţi în evidenţă, trebuie să cunoaşteţi câteva trucuri.

Mascara şi pe genele inferioare
Ondulatorul pentru gene se foloseşte, în general, înainte de aplicarea rimelului, pentru a evita lipirea genelor de capătul din metal şi smulgerea acestora. Se poate folosi însă şi după aplicarea rimelului, cu condiţia ca acesta să se fi uscat complet. Un secret constă în faptul că puteţi încălzi ondulatorul cu un foen. Testaţi-l însă înainte de folosire, pentru a fi siguri că nu este prea fierbinte.
Mascara e bine să fie dată şi pe genele inferioare. Chiar dacă aţi evitat acest lucru până acum, fiindcă nu doreaţi să aveţi ochii prea încărcaţi, cu puţin exerciţiu veţi ajunge să aplicaţi o cantitate suficientă.
Încercaţi genele false! Sunt exotice şi pot arăta chiar natural dacă sunt aplicate corect. Căutaţi-le în magazinele cu produse profesionale pentru cosmetice, iar dacă vi se pare că sunt exagerat de lungi, le puteţi scurta cu o foarfecă.

Creionul deschis la culoare face privirea mai luminoasă
O privire seducătoare poate fi obţinută cu un contur fin pe pleoapa inferioară cu un creion alb strălucitor. Chiar dacă pare ciudat, creionul alb va face privirea mai luminoasă. Puteţi încerca şi cu roz sau argintiu. Eventual, puteţi aplica doar în colţul interior al ochiului atât pe pleoapa superioară, cât şi pe cea inferioară.
Dacă preferaţi să săriţi peste etapa de mai sus puteţi obţine acelaşi efect de luminozitate aplicând un creion platinat pe osul de sub sprâncene. Faceţi nişte puncte şi apoi întindeţi. Folosiţi acelaşi creion pentru colţurile interioare şi un fard mai închis pentru cele exterioare.

Fixativ pentru sprâncene arcuite
De multe ori, în strădania de a scăpa de firele răzleţe, abia crescute, se poate uita forma dorită a sprâncenelor. De aceea, o epilare profesională, cu ceară, poate schimba totul, pentru că forma sprâncenelor are o influenţă enormă asupra feţei în ansamblu. O linie perfectă şi nişte „arcade” frumoase vă pot mări cu adevărat ochii şi conferă privirii mai multă luminozitate. Pentru un contur mai ferm folosiţi rimel special pentru gene şi sprâncene sau aplicaţi fixativ pentru păr pe o periuţă de dinţi şi periaţi-le cu ea.