Main menu

header

    Buzele senzuale, cu volum, perfect conturate sunt visul oricărei femei. Şi cum puţine dintre noi ne-am născut cu buze à la Angelina Jolie, putem face un mic efort, total nedureros şi relativ costisitor. Aşadar, buzele subţiri şi-au găsit „leacul”! În câteva minute putem avea buze cărnoase şi apetisante şi tot ce avem de făcut este să cerem sfatul unui specialist în chirurgie plastică, apoi să purcedem la „treabă”. Doctor Ardeshir Vahidi (foto) ne vorbeşte despre avantajele şi dezavantajele unei astfel de intervenţii:

Augmentări temporare sau permanente?
- Ce presupune mărirea buzelor? În ce constă procedeul? Buzele se măresc, dar se şi conturează?
- Mărirea buzelor constă în remodelarea unor linii şi forme informaţionale, pentru transmiterea la maximă intensitate a semnalelor sexuale faciale feminine. Chirurgul estetician sau medicul specialist în medicină estetică facială nu face altceva decât să folosească tehnici şi procedee cât se poate de sofisticate, moderne, noninvazive în remodelarea şi mărirea buzelor în contextul anatomic al feţei, respectând sau nu unele reguli bine definite.

     Tehnicile de augmentare pot fi chirurgicale (invazive sau noninvazive, permanente sau temporare) sau nechirurgicale. Astfel, cele nechirurgicale le puteţi efectua fie acasă, fie la cosmetică, iar cea mai simplă metodă este rujul, urmat de un tatuaj permanent. Aceste două metode pe care le-am amintit reprezintă o iluzie optică în cosmetică, nefiind o augmentare sau mărire concretă.

     În ceea ce priveşte tehnicile chirurgicale noninvazive, pe care le abordează şi medicii de medicină estetică (augumentare de buze cu proteze injectabile numite „filere” de umplere), pot fi permanente sau temporare, cu timp de resorbţie rapid sau lent, dependente de structura şi de compoziţia chimică a substanţei.  Volumul se menţine până la doi ani 
- În ce constă procedeul de implantare a grăsimii în buze? 
- În limbajul de specialitate, procedeul se numeşte transfer autolog de grăsime şi constă în recoltarea chirurgicală a grăsimii din anumite regiuni, cu depozit generos de grăsime şi introducerea în buze, bineînţeles, respectând nişte canoane stricte. De regulă, în această tehnică, este foarte greu de realizat o remodelare corectă, necesitând un chirurg cu experienţă îndelungată, nefiind vorba doar despre umplerea lor, ceea ce se întâmplă deseori.
- Ce părere aveţi despre botox?
- Trebuie, cu mare curaj, să recunoaştem că, la ora actuală, injectarea toxinei botulinice este cea mai eficientă tehnică de corectare a ridurilor faciale frontale şi periorbitale. Sunt necesare însă efectuarea unor teste, pentru a observa dacă nu este contraindicată pacientei, din cauza unei reacţii de tip alergic. 
- Cât timp durează augmentarea? 
- Rezultatele sunt foarte mulţumitoare după produsul administrat, iar buzele rămân cu volum de la o lună până la doi ani, în cazul augmentării temporare. Cele permanente, dacă sunt corect administrate, rămân toată viaţa.

„Mâna chirurgului plastic este decisivă”
- Ce riscuri pot apărea?
- Cele mai întâlnite complicaţii sunt echimozele (vânătăile), ce apar foarte des la persoanele cu tulburări de coagulare a sângelui sau în cazul pacientelor sub tratament cu anticoagulante sau cele tratate în perioada ciclului menstrual. Tratate corespunzător, acestea vor dispărea definitiv în 14 zile. În ceea ce priveşte complicaţiile mai severe, din cauza unor infecţii locale sau a unor noduli granulomatoşi, în cazul substanţelor lent resorbabile, poate necesita o îngrijire mai meticuloasă, rareori chirurgicală.
     În cazul asimetriilor exagerate, acestea trebuie corectate sau mai bine este să se aştepte până la resorbţia lentă a substanţei injectate (în cazul augmentărilor temporare). Când este vorba despre măririle permanente, este preferabil să fie îndepărtate implanturile. 
- În ce condiţii refuzaţi o astfel de intervenţie?
- Până acum nu am refuzat nicio cerere în acest sens, ci mai degrabă am recomandat o altă tehnică, la aşteptări realiste. 

Motivul acestor intervenţii se află în subconştient
- Ce nevoie psihologică are o femeie care recurge la o astfel de procedură? 
- Voi publica în curând o carte, unde se găseşte descris pe larg conceptul psihoestetic, dar şi motivul real ce determină doamnele să apeleze la serviciile de chirurgie estetică. Eu susţin că în spatele acestor intervenţii se află un motiv ascuns psihologic, mai mult sau mai puţin vizibil. Femeia este înzestrată de mama natură cu o inteligenţă subtilă de percepţie a stilului estetic.

     Ea este foarte conştientă de semnalele sexuale pe care le transmite mereu, ea ştie foarte bine ce semnale să emită pentru a fi recepţionate de aparatul senzorial al bărbatului. Un astfel de exemplu veţi găsi în cartea mea, unde descriu definiţia greşit înţeleasă a violului, chiar din punct de vedere juridic. De fapt, violul este un răspuns pozitiv la un semnal sexual, doar că este perceput de o persoană nepotrivită şi nedorită. 
Ana-Maria Cocea

„Sculptură pe materie umană”
     „Preţul unei intervenţii de augmentare a buzelor diferă de la caz la caz şi este legat direct proporţional de cantitatea şi de marca substanţei de umplere, forma, tehnica şi munca depusă, ceea ce variază între 300 şi 1.000 de euro. Onest vorbind, pot spune că mărirea buzelor poate fi comparată cu o lucrare de artă, e o sculptură pe materie umană. De asemenea, mâna chirurgului plastic este decisivă!”, ne-a mărturisit reputatul doctor Ardeshir Vahidi.