Main menu

header

18-07-1de Ana Trifan

A făcut şi face istorie în lumea modei, iar la 40 de ani, însărcinată cu cel de-al treilea copil, a pozat dezbrăcată pentru coperta revistei „Vogue”. Fotomodel, soţie şi mamă, Claudia Schiffer, căci despre ea vorbim, continuă să fie o emblemă a frumuseţii. Claudia Schiffer a mărturisit că apariţia sa încântătoare nu e exclusiv un dar de la natură, ci că e nevoită, ca orice femeie obişnuită, să ţină diete, să fie atentă la ce nu-i prieşte tenului şi să apeleze la tot felul de trucuri pentru a arăta bine.

Ochelarii de protecţie, un accesoriu necesar
Printre secretele frumuseţii fotomodelului se află şi... ochelarii de soare. Claudia spune că nu trebuie niciodată să ieşiţi din casă fără acest accesoriu. „În loc să încerc să mă fardez dimineaţa, înainte să ies din casă - aproape imposibil atunci când ai copii - îmi trag o pereche de ochelari de soare”, mărturiseşte vedeta, care vă asigură că în acest fel nimeni nu vă va observa cearcănele sau pungile de sub ochi.

Multe lichide pentru strălucire
Ca să se asigure că nu are probleme cu tenul, Claudia bea cel puţin un litru de apă pe zi şi mai multe ceşti cu ceai de mentă. „E cel mai bun mijloc de a-mi face tenul să arate strălucitor”, spune vedeta. Pe deasupra, mai este atentă şi la ce mănâncă, tot pentru a-şi feri tenul de neplăceri. „Ceea ce mănânc îmi afectează pielea. Orice e gras, brânzeturile sau dulciurile îmi provoacă imediat probleme ale tenului. Când am încetat să mai mănânc brânzeturi, a început să arate mult mai bine”, a spus fotomodelul.

Îşi lasă părul umed
Un alt truc de care ţine cont vedeta este unul legat de păr. „La o şedinţă foto, un stilist mi-a spus că pentru a păstra textura părului şi a-l face să arate bine nu trebuie niciodată să-l usuci de tot după spălare, ci doar în proporţie de 80%”. Claudia a mai recunoscut că foloseşte un produs cosmetic pentru a împiedica firele să se electrizeze şi vârfurile să se despice. Fotomodelul mărturiseşte că s-a tuns cândva scurt şi că a regretat foarte mult după aceea. Când podoaba capilară şi-a recâştigat lungimea, a mers pe un stil propriu, preferând, pentru diversificare, să şi-l mai fileze din când în când.

Alternează parfumurile
Fotomodelul are grijă să alterneze şi parfumurile cu care se dă. Cât a fost simbolul „D&G” a învăţat că e bine să ai şi o „garderobă” de parfumuri. Astfel, pentru dimineaţă foloseşte o aromă proaspătă, care o ajută să intre mai repede în formă, iar după-amiază o schimbă cu una florală, senzuală.

A renunţat la fondul de ten
Claudia Schiffer vă dezvăluie şi principalul ei truc în privinţa machiajului. Ea renunţă la fondul de ten în favoarea a trei corectori de nuanţe diferite, pe care-i aplică pe diferite zone ale feţei. Când a intrat în lumea modei, la 17 ani, cei care o fardau îi încărcau mereu faţa cu foarte mult machiaj. Vedeta a învăţat însă că poţi obţine un rezultat mult mai plăcut şi mai natural renunţând la fondul de ten şi aplicând doar corectori acolo unde este nevoie. Ea a mărturisit că îşi cumpără trei nuanţe de corectori şi că pe cel mai închis îl utilizează pentru obraji şi frunte, pe cel mai deschis, pentru zona de sub ochi, iar pe cel de nuanţă medie, pe restul feţei.

Mereu atentă la ceea ce mănâncă
Claudia Schiffer spune că îşi menţine silueta supraveghindu-şi dieta şi făcând exerciţii fizice. După mai mult de 20 de ani de carieră în domeniul modei şi mamă a trei copii, vedeta afirmă că este în continuare preocupată să-şi menţină formele. „Din păcate, nu sunt una dintre acele femei care pot mânca tot ceea ce-şi doresc. Trebuie să mă supraveghez şi să mă gândesc mereu la ceea ce trebuie să consum. Nu beau alcool nici măcar la petreceri şi stau departe de cofeină. Dacă nu fac asta e un dezastru”, a declarat fotomodelul.

Fructe la micul dejun
Dimineaţa, Claudia mănâncă la micul dejun fructe, ceai şi miere. „Pentru prânz, aleg salate, legume sau supe, iar pentru cină, salată de ton ori de pui sau legume cu pui. Mă străduiesc foarte mult să mănânc sănătos. Şi nu doar pentru a-mi păstra silueta, ci şi pentru energie. Am mai multă vitalitate atunci când sunt mai slabă. Dulciurile mă obosesc, iar mâncărurile grele sau cele pe bază de multă carne mă fac să-mi pierd din energie”, spune fotomodelul. Ca să nu „păcătuiască” în privinţa alimentaţiei, Claudia are grijă să aibă mereu la ea gustări sănătoase, cum ar fi biscuiţii din orez brun ori supele japoneze de miso la plic (un amestec de soia fermentată şi alte cereale).

„Mă străduiesc foarte mult să mănânc sănătos. Şi nu doar pentru a-mi păstra silueta, ci şi pentru energie. Am mai multă vitalitate atunci când sunt mai slabă. Dulciurile mă obosesc, iar mâncărurile grele sau cele pe bază de multă carne mă fac să-mi pierd din energie”

Fotomodel de succes şi mamă a trei copii

Claudia Schiffer s-a născut la 25 august 1970, într-o familie înstărită dintr-un orăşel german. A vrut să urmeze o carieră în avocatură, ca şi tatăl său, însă la 17 ani a fost remarcată într-un club şi de atunci a intrat în lumea modei. Ca adolescentă, Claudia spune că era timidă, pentru că se considera prea înaltă. Niciodată nu s-a văzut drept o frumuseţe, mai ales că avea în clasă, la şcoală, fete care erau mult mai populare şi mai apreciate decât ea. A fost imaginea unora dintre cele mai mari firme de cosmetice, bijuterii sau haine, a apărut pe coperta a sute de reviste celebre şi a cochetat şi cu o carieră în film. Din 1994 până în 1999 a avut o relaţie cu magicianul David Copperfield, iar în mai 2002 s-a căsătorit cu producătorul de film Matthew Vaughn. În ianuarie 2003 s-a născut primul copil al cuplului, un băiat botezat Caspar. În noiembrie 2004, Claudia a adus-o pe lume pe Clementine, iar la 14 mai anul acesta a apărut şi cel de-al treilea bebeluş al cuplului, tot o fetiţă - Cosima Violet. Claudia Schiffer şi familia sa locuiesc la Londra.