Main menu

header

de Anda Postolache

Celulita este o afecţiune frecventă, care supără multe femei, din cauza aspectului urât pe care îl capătă pielea. Aceasta este cauzată de eliminarea defectuoasă a toxinelor din unele părţi ale organismului, fenomen ce duce la îngroşarea ţesutului conjunctiv în anumite părţi ale corpului, deoarece împiedică circulaţia sângelui. În combaterea ei se înscriu mai multe metode, iar cele naturiste ocupă un loc de cinste.

Masaţi-vă zilnic!
Pentru a scăpa de celulită faceţi zilnic masaj cu cremă preparată în felul următor: se amestecă zaţ de cafea cu ulei de măsline şi se obţine o pastă. Puteţi folosi, pentru masajul de seară, zaţul de la cafeaua pe care aţi consumat-o de-a lungul zilei. Uleiul de măsline trebuie să fie în cantitate mică, adică circa o lingură la cinci-şase linguri cu zaţ.

Folosiţi gel cu extract de iederă, castan şi ardei iute
Gelurile anticelulitice, care se găsesc în magazinele specializate în produse realizate pe bază de plante medicinale, au o eficienţă deosebită în combaterea diferitelor forme de celulită dacă sunt urmate, bineînţeles, regulile unei vieţi sănătoase. Cel mai eficient este gelul care conţine extract de iederă, castan, ardei iute şi uleiuri esenţiale. Prin complexitatea substanţelor bioactive din compoziţie şi a efectelor sinergice dintre acestea, produsul accelerează circulaţia la nivelul articulaţiilor, previne şi ameliorează celulita, dar, în acelaşi timp, combate şi vergeturile şi depunerile adipoase nedorite.
Acţiunea de activare a microcirculaţiei, datorată componentelor din uleiurile esenţiale, face să se absoarbă prin piele componente vasoprotectoare şi antioxidante. Deci tinereţea pielii este asigurată pe o perioadă mai lungă. Un rol deosebit în aceste procese îl au sistemele enzimatice ce se găsesc în extractele de plante utilizate. Componentele acestor geluri diminuează procesele inflamatorii şi contribuie la îndepărtarea depunerilor excesive de grăsimi. Astfel, se reduc sau dispar fenomenele inflamatorii caracteristice celulitei, revenind la normal elasticitatea şi aspectul sănătos al pielii.