Main menu

header

de Elena Şerban

Stresul, poluarea şi alimentaţia dezechilibrată pot fi doar câteva dintre motivele pentru care firele de păr se desprind şi cad. Dacă acest lucru se întâmplă frecvent şi podoaba capilară se răreşte, este indicat să vă adresaţi unui medic. De asemenea, puteţi începe să vă îngrijiţi părul folosind metode eficiente şi rapide.

Sporiţi aportul de vitamina C
Primul lucru pe care trebuie să îl faceţi dacă vă confruntaţi cu o cădere masivă a părului este să sporiţi aportul de vitamina C. Aşadar, consumaţi cantităţi mai mari de fructe şi legume, în special citrice, pătrunjel, broccoli, ardei verde şi coacăze negre. Mai aveţi nevoie, de asemenea, de carne, peşte, germeni de grâu, fasole, mazăre, tofu, lactate şi ouă.
Fierbeţi patru linguri cu cimbru uscat în două căni cu apă. După zece minute strecuraţi infuzia şi apoi lăsaţi lichidul să se răcească. Aplicaţi-l pe întreaga lungime a părului şi masaţi energic scalpul. Se lasă să acţioneze o oră, apoi se clăteşte cu apă din abundenţă.
Şi o soluţie din albuş poate fi de ajutor. Acest produs de întărit firul de păr se prepară din două albuşuri bătute spumă, amestecate cu o jumătate de cană cu apă. Se toarnă pe păr şi se masează pielea capului. După cinci minute se îndepărtează cu apă călduţă şi se clăteşte cu o cană cu apă în care aţi adăugat două linguri cu oţet de cidru.

Zeama de lămâie ţine departe mătreaţa
Chiar dacă părul este frumos şi bogat, dacă este plin de mătreaţă nu aveţi niciun motiv de laudă. O metodă de a elimina micile particule albe este zeama de lămâie. Aplicaţi pe păr acest suc şi după 20 de minute spălaţi-vă pe cap ca de obicei.
În ultimii ani, uleiul de cocos este folosit şi în alimentaţia românească. Doar că acesta nu e bun doar pentru hrană, ci şi pentru podoaba capilară. Astfel, pentru a avea un păr frumos, întindeţi-l pe toată lungimea, acoperiţi-vă capul cu un prosop care a fost îmbibat în prealabil în apă foarte fierbinte şi după 20 de minute spălaţi-vă de mai multe ori cu şampon. Tratamentul ajută la creşterea circulaţiei sangvine şi previne uscarea şi casarea firelor.