Main menu

header

19-10-1de Elena Nedelcu

Puterea terapeutică a vinului a fost cunoscută încă de pe vremea strămoşilor noştri, dar substanţele prezente în licoare, care au o importantă acţiune de prevenire şi de tratare, au fost descoperite de curând, în urma studiilor realizate de medici, farmacişti şi nutriţionişti. Giuseppe Sicheri, licenţiat în Ştiinţe Biologice şi în Ştiinţe Agrare, propune, în cartea sa „Puterea curativă a vinului”, o serie de preparate bazate pe această licoare, care să ajute orice femeie să fie frumoasă în orice clipă.

Tonifiere şi fermitate
Pentru un efect mai bun al reţetelor recomandate de Giuseppe Sicheri, trebuie să vă înarmaţi cu răbdare, atenţie şi, nu în ultimul rând, să aveţi un vin de calitate, natural. Reţeta pentru înviorarea şi tonifierea corpului, dar şi pentru combaterea îmbătrânirii pielii se prepară din 250 ml de vin roşu amestecat cu 250 ml de apă minerală, peste care se toarnă cinci picături de ulei esenţial de mandarin, trei picături de ulei esenţial de lămâie şi cinci picături de ulei de trandafir. Se amestecă bine şi se toarnă într-un vaporizator, apoi se pulverizează pe corp, după care se masează foarte bine pielea. La sfârşit vă ştergeţi fără să vă frecaţi.

Preparatul din salvie şi hamei întinde pielea
Dacă doriţi o piele curată şi fermă, fără riduri şi catifelată atât pe faţă, cât şi pe mâini, preparaţi-vă un tonic natural pe bază de vin şi albuş. Acesta din urmă se bate într-un litru de vin roşu până se omogenizează, apoi se toarnă într-o sticlă unde se ţine două zile la loc răcoros şi ferit de lumină. Pentru faţă, înmuiaţi în acest amestec o dischetă de vată, cu care vă tamponaţi tenul seara, iar pentru catifelarea mâinilor este recomandat să le ţineţi timp de trei-patru minute în lichid apoi să le uscaţi cu un prosop, fără a le freca.
O altă reţetă pentru fermitate şi riduri mai puţine o puteţi realiza dintr-o lingură cu frunze de salvie şi o lingură cu flori de hamei adăugate în 250 ml de vin alb. Lăsaţi la macerat timp de opt zile, după care filtraţi şi păstraţi amestecul într-o sticlă de culoare închisă, într-un loc răcoros. Înmuiaţi o dischetă în acest vin, tamponaţi-vă faţa şi gâtul şi veţi observa că după două săptămâni ridurile se vor diminua.

Vă purifică tenul
O licoare magică, perfectă pentru înviorarea şi curăţarea pielii, dar care redă şi strălucirea ochilor se realizează din 300 g de petale de trandafir puse într-o sticlă şi vin roşu cât să acopere petalele. Recipientul se închide bine şi se lasă la rece şapte zile, timp în care se agită o dată pe zi. După ce s-a macerat, filtraţi lichidul. Adunaţi petalele într-o bucată de tifon şi stoarceţi-le bine, iar sucul obţinut adăugaţi-l în celălalt. Păstraţi preparatul într-un recipient din sticlă de culoare închisă, la loc răcoros. Pentru a putea folosi această soluţie fără să vă iritaţi faţa şi ochii, amestecaţi o parte de vin cu petale de trandafir cu patru părţi de apă de trandafiri sau de hamamelis şi folosiţi-o în loc de loţiune de curăţare.

Sâni mai tari cu licoare îngheţată
Vinul roşu este indicat chiar şi pentru tonifierea şi elasticitatea pielii sânilor. Turnaţi vinul în recipiente pentru gheaţă şi introduceţi-le în congelator. Când lichidul este complet îngheţat, scoateţi cuburile şi mărunţiţi-le fin. Adăugaţi peste gheaţă o picătură de ulei esenţial de mentă şi amestecaţi bine. Luaţi o bucată de pânză, umpleţi-o cu această compoziţie şi aplicaţi-o pe sâni şi pectorali, timp de câteva minute. Repetaţi procedura o dată pe lună, pentru a avea sâni mai fermi şi mai frumoşi.

Produsul roşu de Marsala vine de hac celulitei

Se ştie sigur că alcoolul în exces nu este indicat în caz de celulită. Dar dacă îl utilizaţi la suprafaţă, s-ar putea să aveţi rezultate-surpriză, mai ales dacă folosiţi vin roşu. Într-un litru de licoare turnaţi 50 de picături de tinctură de castan sălbatic, 50 de picături de tinctură de Quercia marina (un tip de alge) şi 20 g de frunze de iederă. Tot amestecul se lasă la macerat opt zile, se filtrează şi se păstrează într-o sticlă de culoare închisă, într-un loc răcoros. Înmuiaţi câteva fâşii de tifon în acest vin şi aplicaţi pe zonele afectate de celulită şi lăsaţi să acţioneze timp de 30 de minute. Clătiţi cu apă cât mai rece.
Giuseppe Sicheri s-a gândit la câteva remedii cu vin şi pentru uz intern. Astfel că vinul poate să acţioneze asupra pielii sau a celulitei şi din interior dacă este combinat cu plantele potrivite. Pentru a reda frumuseţea şi sănătatea oricărui tip de piele nu aveţi nevoie decât de un litru de vin roşu, peste care adăugaţi 20 g de oregano şi 20 g de seminţe de mărar, uşor strivite. Lăsaţi la macerat şapte zile, timp în care agitaţi recipientul o dată pe zi. La sfârşit filtraţi amestecul, puneţi-l într-o sticlă închisă la culoare, într-un loc rece, şi beţi un pahar pe zi.
În caz de celulită omogenizaţi un litru de vin alb cu 30 g de flori de creţuşcă şi uitaţi de el timp de trei zile. După această perioadă filtraţi licoarea şi puneţi-o într-o sticlă, la rece. Pentru a scăpa de coaja de portocală beţi câte un pahar înainte de mesele principale.
Persoanelor supraponderale sau celor cu câteva kilograme în plus le recomandăm o reţetă de slăbit realizată tot cu vin. De data aceasta trebuie să folosiţi vin roşu de Marsala, un produs sicilian obţinut din struguri locali. În jumătate de litru se amestecă 40 de picături de tinctură de Quercia marina, 30 de picături de tinctură de mesteacăn, 20 de picături de tinctură de arin, 20 de picături de tinctură de aloe şi 15 g de flori de voronic. Toată soluţia se lasă la macerat pentru zece zile, iar la sfârşit se filtrează, se pune într-o sticlă şi se ţine la rece. Cura cu vin se urmează astfel: beţi câte o lingură în fiecare dimineaţă timp de trei zile, apoi câte o lingură dimineaţa şi seara timp de încă trei zile şi continuaţi cu două linguri dimineaţa şi două seara timp de o lună. Întrerupeţi tratamentul o săptămână, apoi reluaţi cura.