Main menu

header

de Maria Petrache

- Celulele stem promit mărirea bustului cu până la 4 centimetri

Implanturile cu silicon, tratamentele hormonale şi cremele miraculoase sunt modalităţi la care apelează femeile pentru a-şi mări bustul. Un grup de cercetători japonezi susţine că aceste metode vor fi date uitării curând, pentru că celulele stem promit mărirea cu până la 4 cm a circumferinţei sânului. Deşi studiile nu s-au încheiat, oamenii de ştiinţă spun că aceasta este o metodă sigură şi care dă rezultate pe o perioadă nedeterminată. Potrivit acestora, celulele stem se absorb greu de organism, iar bustul îşi păstrează forma fermă.

Tehnica, utilizată şi pentru lifting
Un alt avantaj al metodei în cauză este faptul că pacienta nu este supusă unei intervenţii chirurgicale, ci este injectată cu celule stem. Astfel, interesant este că nu va exista o perioadă de refacere a organismului după operaţie.
Implanturile de silicon pot fi respinse de organism sau, după o perioadă, acestea se pot deplasa, ceea ce duce la un aspect neplăcut al sânilor. Cercetătorii spun că acest lucru nu se poate întâmpla şi în cazul tratamentului pentru mărirea bustului cu celule stem, deoarece acestea nu vor fi respinse de organism, iar sânul rămâne moale, cu un aspect natural.
Tehnica poate fi utilizată şi de femeile care au alăptat, pentru lifting, deoarece hrănirea la piept a copilului duce la apariţia fenomenului de „sân lăsat”.

Rezultatele sunt obţinute în timp
Pielea şi ţesuturile care au fost supuse tratamentului cu celule stem se vor regenera chiar şi după câţiva ani, astfel că rezultatele se observă în timp, fiind puţine dezavantaje ale acestei tehnici de mărire a sânilor, potrivit cercetătorilor. Unul dintre riscurile metodei este apariţia celulelor cancerigene la nivelul sânilor, însă acest lucru se întâmplă şi în cazul implanturilor cu silicon, ca în orice intervenţie unde ţesuturile au suportat stresul chirurgical.