Main menu

header

de Elena Diaconu

- Procedeul înfrumuseţează, relaxează şi vă întinereşte

Masajul facial nu numai că vă face tenul catifelat şi revigorat, dar vă şi relaxează. Mai mult decât atât, stimulează circulaţia sangvină şi pe cea limfatică, previne apariţia ridurilor şi oferă strălucire pielii prin repararea celulelor moarte şi stimularea celor vii.

Uleiul de jojoba preîntâmpină acneea
Pentru masaj sunt potrivite uleiurile care conţin vitamine necesare pielii. În principiu, orice ulei vegetal (de măsline, jojoba, nucă de cocos, de trandafir, avocado) în stare pură este bun, însă puteţi apela şi la o reţetă proprie, combinând mai multe tipuri de astfel de produse, însă nu mai mult de 12-15 picături în total.
Uleiul de măsline conţine vitamina E, calciu, caroten şi minerale, fiind bun pentru toate tipurile de ten. Cel de jojoba, care conţine minerale şi proteine, ajută la îndepărtarea excesului de sebum din porii dilataţi, prevenind apariţia acneei. Uleiul de trandafiri are acid ascorbic, flavonoizi şi pectină şi contribuie la cicatrizarea şi revenirea fermităţii pielii. Cel de avocado conţine vitaminele A, B1, B2, D şi E, acid pantotenic, proteine şi lecitină. Este foarte bun pentru tenurile uscate şi pielea sensibilă. Uleiul de nucă de cocos este bun pentru toate tipurile de ten, mai ales pentru cel deshidratat.
Acestea se depozitează în recipiente din sticlă de culori închise, de 50-60 ml. Pentru că amestecul rezultat poate râncezi destul de repede, se recomandă prepararea în cantităţi mici.

Ciupiţi uşor pielea, pentru a preveni depozitele adipoase
Se toarnă o cantitate mică de ulei în palmă şi se aplică uşor pe toată faţa, evitând contactul cu ochii. Cu ajutorul degetelor arătător, mijlociu şi inelar realizaţi mişcări circulare, pentru a asigura o uşoară presiune a feţei. Începeţi din zona sprâncenelor şi coborâţi uşor spre obraji şi bărbie. Mişcările circulare se repetă de cinci ori.
Cu vârful degetelor apăsaţi de-a lungul pomeţilor, pornind de la nas până la colţul exterior al ochiului, pentru a permite eliberarea toxinelor. După aceea, folosiţi degetele mijlocii şi masaţi arcadele pornind de la nas până la tâmple, după care aceleaşi mişcări se fac în direcţia inversă. Repetaţi de patru-cinci ori.
Cu ajutorul degetelor arătător şi mijlociu aplicaţi aceleaşi mişcări circulare pe bărbie, de jos până la buza inferioară şi chiar în jurul gurii. De asemenea, ciupiţi pielea începând de sub urechi şi mergeţi pe linia maxilarului până ajungeţi în partea cealaltă, iar din punctul de plecare aplicaţi mişcări circulare. În combinaţie, cele două masaje ajută la prevenirea depozitelor de grăsime de pe bărbie.

Pont! Înainte de a începe masajul, o regulă importantă constă în curăţarea profundă a feţei cu lapte demachiant.

Atenţie! Din cauză că pielea feţei este sensibilă, masajul facial nu trebuie să dureze mai mult de 30 de minute.