Main menu

header

21-09-1de Cătălina Tăgârţă

Andreea Bălan e un exemplu pentru multe femei. Mereu în formă, cu zâmbetul pe buze şi un corp „tras ca prin inel”, cântăreaţa recunoaşte că aspectul său fizic se datorează, în mare parte, dansului, dar şi moştenirii genetice. Artista, în vârstă de 26 de ani, ne-a dezvăluit câteva dintre secretele care o ajută să îşi păstreze frumuseţea.

„Merg la fitness de două ori pe săptămână”
- Indiferent cât de prinsă eşti cu proiectele tale, arăţi impecabil. Cum reuşeşti? Practici vreun sport?
- În primul rând am gene bune. Apoi, am grijă ce mănânc. Merg la sala de fitness de două ori pe săptămână, unde am un antrenor personal care îmi dă tot felul de exerciţii potrivite pentru mine, iar de alte două ori pe săptămână repet cu fetele mele în sala de dans. În week-end am câte două-trei concerte la care dansez foarte mult, deci fac tot timpul mişcare.

- Ce rol are dansul în viaţa ta?
21-09-2- La ora actuală, dansul pentru mine este la fel de important ca şi muzica. Dansez cel puţin 20 de ore pe săptămână, astfel încât antrenamentele mi-au mărit rezistenţa la efort şi mi-au modelat armonios corpul. În momentul de faţă am cele mai complexe show-uri dintre toţi artiştii din România şi puteţi vedea mai multe despre asta pe site-ul nostru. E vorba despre adevărate spectacole de revistă, în care se cântă, dar se şi dansează numeroase stiluri de dans şi se folosesc foarte multe costume, iar acest lucru îmi aduce o mulţime de satisfacţii.

„Nu consum două feluri de mâncare la o masă”
- Frecventezi des saloanele de cosmetică sau/şi masaj?
- Nu. Deloc.Tot ce am nevoie îmi fac singură acasă şi mă descurc foarte bine.

- Să înţeleg că apelezi la produse naturiste? Ai vreo mască pe care o prepari în casă?
- Da. Pentru păr, spre exemplu, folosesc celebra mască din gălbenuş. După ce mă spăl pe cap masez scalpul cu gălbenuş simplu sau amestecat cu o linguriţă cu ulei de măsline şi câteva picături de zeamă de lămâie, iar apoi mi-l acopăr cu o folie din celofan şi deasupra pun un prosop. După 40 de minute clătesc bine. Masca de păr cu gălbenuş o fac o dată, maximum de două ori pe săptămână şi cam la două săptămâni îi pun şi puţină zeamă de lămâie şi ulei de ricin. În rest, folosesc un demachiant cu dublă funcţie, de curăţare şi de hidratare. Am grijă să nu rămân niciodată fără demachiant, indiferent că sunt acasă sau în turnee.

- Ai ţinut vreodată o dietă?
- Întotdeauna am fost slabă, uneori chiar mi se părea că sunt prea slabă. De aceea nu ţin dietă, dar am grijă la ce mănânc - niciodată nu consum două feluri de mâncare la o masă, nu mănânc prăjeli, carne de porc, pâine sau grăsimi şi încerc să mă abţin pe cât posibil de la dulciuri şi fast-food. Mă menţin uşor în formă şi fiindcă nu consum băuturi carbogazoase.

„Beau doi litri de ceai verde pe zi”
- Ce mănânci de obicei?
- Încerc să mănânc, pe cât posibil, de toate: carne, ouă, lactate, legume şi multe fructe, în special între mese. De asemenea, beau foarte mult ceai verde neîndulcit, aproape doi litri pe zi.

- Ce părere ai despre operaţiile estetice?
- Atât timp cât femeile nemulţumite de corpul lor se simt fericite datorită acestor operaţii, n-am nimic de obiectat, am o părere bună. Cred însă că nu trebuie exagerat.

- Cum e Andreea Bălan acasă, departe de platourile de filmare? Faci curat, găteşti?
- Ştiu să fiu o gospodină foarte bună: gătesc, fac curat, sunt foarte ordonată.

„Este esenţial să crezi în visul tău”
- Multe puştoaice îşi doresc să ajungă pe micul ecran. Care este, din punctul tău de vedere, secretul succesului şi ce ar trebui să facă tinerele pentru a fi mereu în formă?
- Secretul constă în următoarele dictoane: să creadă în visul lor, să muncească mult ca să-şi valorifice talentul, să recunoască oportunităţile atunci când se ivesc şi să ştie să profite de ele, să cunoască oamenii potriviţi la timpul potrivit şi să nu uite niciodată de unde au plecat.

- Povesteşte-ne, te rog, un moment haios la care ai luat parte în decursul carierei tale.
- Mai nou am un show spectaculos, în care eu şi dansatoarele mele ne schimbăm la fiecare melodie. Asta înseamnă cam 12 costumaţii în fiecare spectacol, iar pentru asta există în culise un panou de doi metri pătraţi, în spatele căruia trebuie să ne schimbăm hainele în 15 secunde. Între melodii se mai întâmplă ca în casele de cultură să se stingă luminile din spatele panoului şi să nu mai vedem cu ce ne îmbrăcăm. Este foarte amuzant să ieşim apoi din nou pe scenă cu alte culori pe noi: eu cu bluza unei dansatoare şi ea cu bluza mea. Râdem de ne prăpădim, fără ca publicul să-şi dea seama de ce.

Şi-a tatuat buzele şi sprâncenele

Andreea nu se dă înapoi de la tehnologia avansată a machiajului, astfel că şi-a tatuat conturul buzelor şi sprâncenele, însă altceva nu intenţionează să-şi facă în viitorul apropiat. „Nu o fac de moft, o fac de nevoie. Cu ajutorul conturului îmi fac buzele să pară mai groase, iar în ceea ce priveşte sprâncenele am folosit acest procedeu pentru a le da o formă care să-mi avantajeze fizionomia”, ne-a mărturisit cântăreaţa.

Reţetă de vedetă

- Ai vreo reţetă preferată de mâncare? Spune-ne-o şi nouă!
- Sigur, îmi place să fac pui curry cu fructe şi legume. Pentru 800 g piept de pui dezosat, spre exemplu, folosesc 200 g caise sau orice alt fruct, dar fără sâmburi, două cepe mari, două-trei linguri cu ulei de măsline, o lingură rasă cu praf de curry, două linguriţe cu pastă de tomate, o jumătate de linguriţă rasă cu nucşoară, un vârf de cuţit cu scorţişoară, 500 ml supă de pui, sare şi piper. E simplu de preparat: curăţ carnea de eventuale pieliţe şi o tai fâşii, tai ceapa peştişori, iar caisele în două. Încing uleiul într-o tigaie încăpătoare, pun carnea de pui şi o las să se rumenească bine pe toate părţile apoi adaug ceapa şi caisele şi le las să se prăjească uşor. După aceea pun în tigaie condimentele uscate (praful de curry, nucşoara şi scorţişoara) şi amestec totul bine pentru ca mixul de condimente să se prăjească uşor pentru a elibera culoarea şi aroma. Adaug apoi pasta de tomate şi sting totul cu supa de pui, las să fiarbă la foc iute în tigaia descoperită şi amestec mereu până când carnea s-a pătruns şi lichidul a scăzut într-un sos cremos. La sfârşit sărez şi piperez după gust şi servesc cald sau fierbinte, alături de legume sau orez fiert.

Pont! Dacă vreţi să aveţi un corp precum cel al Andreei apucaţi-vă de dans! Ea se antrenează pentru spectacole cel puţin 20 de ore pe săptămână.