Main menu

header

02-08-1

de Elena Nedelcu

În lupta cu ridurile, vergeturile şi surplusul de piele nicio suferinţă nu este inutilă. Se pare că asta şi-a zis şi cel care a inventat dermarollerul, un instrument care tonifică faţa şi corpul. Realizat de un medic, Michael Prager, acest mic aparat de „tortură” are ca principal scop încurajarea producţiei de colagen şi regenerarea dermei. Instrumentul face deja furori printre vedetele de la Hollywood, Angelina Jolie numărându-se printre actriţele dependente de efectele aparatului.

Regenerează derma
Dispozitivul este prevăzut cu ace lungi de 0,5-1,5 mm, care înţeapă tenul până la sânge, pentru a stimula procesul natural de vindecare. Inventatorul a ţinut să precizeze că această metodă, chiar dacă poate fi dureroasă, este extrem de eficientă, iar femeile care au testat dermarollerul sunt foarte mulţumite de acţiunea sa. În urma înţepăturilor, organismul este forţat să producă mai mult colagen şi elastin decât de obicei, care ulterior vor ajuta la hidratarea şi regenerarea pielii, reducând ridurile la nivelul feţei.
Pentru că a avut succes cu dispozitivul pentru faţă, medicul Michael Prager s-a gândit să realizeze un aparat asemănător şi pentru corp, prevăzut cu ace de 3 mm.

Poate fi folosit şi pentru corp
Inventatorul e de părere că dermarollerul este foarte util în special persoanelor care au slăbit sau au născut şi vor să scape de pielea în exces de la nivelul abdomenului sau de vergeturi. Acesta mai susţine că dispozitivul poate fi considerat o alternativă a bisturiului, femeile putând salva astfel banii destinaţi intervenţiilor chirurgicale. Din păcate, dermarollerul pentru corp se poate găsi doar în saloanele de înfrumuseţare. Un tratament de 20 de minute costă sub 500 de lire sterline, iar femeile care se încumetă să-l încerce se vor alege cu circa 250 de înţepături pe fiecare centimetru pătrat de piele.
Acele dermarollerului pătrund în epidermă mai adânc decât în cazul feţei, fără însă a o traumatiza.

De reţinut! Pentru a simţi cât mai puţin durerea, pielea este tratată cu un anestezic sub formă de cremă chiar înainte de începerea procedurii. În ciuda faptului că se foloseşte această cremă, şedinţele sunt dureroase.