Main menu

header

22-09-1de Cătălina Tăgârţă

Îşi împarte timpul între familie, fiul său, Codrin, teatru şi cursurile de actorie pe care le ţine celor mici. Cu toate acestea, actriţa Daniela Nane, una dintre cele mai frumoase apariţii pe scenă, îşi face timp şi pentru ea. Deşi are un program încărcat, e foarte grijulie cu alimentaţia şi acordă atenţie maximă îngrijirii corpului.

„De câteva luni am renunţat la cafea”
- Care este, din punctul tău de vedere, secretul frumuseţii? Cum reuşeşti să arăţi mereu bine şi să îţi păstrezi zâmbetul pe buze?
- Nu ştiu dacă e vorba neapărat de un secret. Poate mai degrabă de o viaţă echilibrată, fără excese, sau de o îngrijire de bun-simţ, dublată de o moştenire genetică bună. Am un meniu bazat pe vegetale şi lactate, ocolesc zahărul şi carnea, nu pierd nopţile, n-am fumat niciodată, la cafea am renunţat de câteva luni, iar alcool beau foarte rar - un pahar cu şampanie e suficient. De asemenea, e deja obişnuinţă să mă demachiez în fiecare seară, îmi îngrijesc pielea cu produse de calitate, testate antialergic, fac o profesie care îmi place, toţi membrii familiei sunt sănătoşi, iubesc şi am încredere în Dumnezeu, astfel încât am motive să fiu senină, să mă simt bine şi să zâmbesc, mulţumesc Cerului!

- Stai mult timp în faţa oglinzii?
- Mă simt bine să fiu în formă, şi pentru asta am grijă de mine. Îmi hidratez pielea zilnic, îmi îngrijesc părul, încerc să fiu în armonie cu trupul meu din respect pentru propria persoană şi pentru cei din jur. Dar fac totul cu măsură, fără gesturi extreme. Mi s-ar părea aberant să pierd în fiecare zi două ore pentru coafură şi machiaj dacă nu lucrez. Când mă duc cu copilul la joacă nu stau ore întregi ca să mă decid ce pantofi asortez la o rochie, nu sunt pasionată de modă. De cele mai multe ori, când nu lucrez, ies nemachiată, port o rochie simplă sau jeanşi şi tricou. Nu mă las terorizată de imaginea publică, nu sunt nici model şi nici designer şi nu văd de ce ar trebui să-mi duc viaţa raportându-mă la aşteptările altora.

- Se spune că ai un ten perfect. Ai vreun ritual special de îngrijire a lui?
- Perfect e mult spus, dar mulţumesc pentru compliment. Nu cred că a existat vreo seară în viaţa mea în care să nu-mi curăţ faţa şi să nu-mi dau cu cremă. Evit să intru în contact cu produse de proastă calitate, care mi-ar putea afecta pielea în mod ireversibil. Vara mă feresc de soare folosind creme cu factor maxim de protecţie şi nu stau în fum de ţigară. Pentru corp, după duşurile zilnice, folosesc o cremă hidratantă şi una anticelulitică.

„Pentru detoxificare storc în cada de baie zeama de la patru lămâi”
- Apelezi cumva şi la remedii naturiste?
- În primul rând, eu şi fiul meu, Codrin, în vârstă de 10 ani, ne tratăm homeopat. De patru ani nu i-am mai dat niciun medicament alopat şi e mult mai sănătos şi mai rezistent. Folosim produse naturiste, care contribuie la conservarea sănătăţii şi a energiei, în special suplimente alimentare. Ne începem ziua cu o linguriţă cu miere şi lăptişor de matcă, iar eu iau periodic ulei de peşte, ulei de cătină cu Q10, aloe vera, vitamine din complexul B, spirulină, elixir din fructe de soc şi calciu, care mă ajută să mă simt în formă tot timpul. În plus, pentru detoxificare, storc în cada de baie zeama de la patru lămâi, de două-trei ori pe săptămână.

- Mergi des la saloanele de cosmetică sau la masaj?
- Cam o dată pe lună merg la salonul de cosmetică, iar masaj fac săptămânal acasă.

22-09-2- Practici vreun sport?
- Merg cu cel mic cu bicicleta în parc, la patinoar sau pe munte, însă nu am încă un program regulat de sport. Zilele trecute, de exemplu, ne-am bătut zdravăn cu zăpadă şi ne-am întors în casă roşii în obraji şi extenuaţi, dar foarte fericiţi.

„Beau ceai verde, de ghimbir sau de fructe”
- Ai ţinut vreodată o dietă?
- Da, am ţinut dietă de multe ori şi am slăbit eficient mâncând des şi puţin, îndrumată de un nutriţionist. De exemplu, după sarcină am slăbit repede. Când fiul meu a împlinit 9 luni eu aveam deja cu două kilograme mai puţin decât când am rămas însărcinată. Acum simt că am câteva kilograme în plus şi ar trebui să încep un program susţinut de sport şi să renunţ la cină.

- Care este meniul tău într-o zi obişnuită?
- Mănânc des şi puţin, multe legume şi fructe, cereale, iaurt şi beau apă şi multe ceaiuri, în special ceai verde, de ghimbir cu lămâie sau de fructe. În fiecare dimineaţă fac, atât pentru mine, cât şi pentru copil, suc proaspăt din mere, morcov, sfeclă roşie şi ţelină sau de portocale şi grepfrut. Din cauza programului încărcat nu am ore fixe de masă, dar mănânc la maximum trei ore. Dimineaţa, de regulă, consum cereale fără zahăr cu trei-patru linguri cu iaurt degresat şi o lingură cu miere, alteori, omletă sau croasant. Între mese mănânc un fruct, o bucăţică de ciocolată fără zahăr, care îmi place foarte mult, o jumătate de covrig sau... apă multă. La prânz servesc, în general, orice fel de salată, conopidă gratinată, sushi sau orez cu legume. Pe la orele 16:00-17:00 ronţăi câteva nuci, un sfert de pomelo sau chiar o felie de pizza dacă îmi e foame, iar seara consum un iaurt, un măr sau câteva bucăţi de ananas.

- Ai vreo reţetă specială pe care ne-o poţi împărtăşi?
- Îmi place mult salata cu ton şi ruccola, peste care pun multe legume: morcov, ardei, roşii, porumb, măr şi broccoli crud. De curând am început să mă interesez şi de hrana vie, de mâncarea fără foc. Am fost la un restaurant şi am mâncat paté de alge şi salată de gulii, sfeclă roşie, măr, sos de ghimbir şi pâinică din hrişcă şi au fost foarte bune. Prietena mea, care de vreo două săptămâni mănâncă numai alimente crude, a slăbit astfel mai mult de cinci kilograme fără niciun efort şi aşa m-a convins şi pe mine. O să încerc şi o să vă spun dacă funcţionează.

„Regimurile alimentare stricte dezvoltă frustrări“

- Ce le sfătuieşti pe tinerele care te admiră şi vor să îşi păstreze frumuseţea cât mai mult timp?
- Să se respecte şi să se iubească atât de mult, încât să nu-şi mai dea voie să înghită toate prostiile care le fac rău: zahăr, carne prăjită sau grăsimi. Să renunţe la fumat, care distruge tenul, şi la alcool, pentru că măreşte secreţia de insulină şi asta duce la îngrăşare. Să nu adopte regimuri alimentare foarte stricte, care dezvoltă frustrări, ci să mănânce ceea ce le cere organismul şi le place, dar nu atât cât ar vrea şi mai ales nu la orice oră.