Main menu

header

35-11-1de Cătălina Tăgârţă

Visul oricărei femei este să aibă un ten superb, fără urmă de rid. Potrivit medicului Mirela Miertoiu, de la Clinica „Dr M Estetic”, acest lucru este posibil datorită măştii antiîmbătrânire pe bază de mărar şi portocală, cu rol eficient împotriva îmbătrânirii.

Recomandată după 18-20 de ani
Înainte de aplicarea acestei măşti, recomandate în special ca antirid, dar şi pentru hidratare, în cazul tenurilor expuse la vânt sau la frig, trebuie să se facă o demachiere adecvată, care să pregătească derma pentru ce va urma. „Mărarul este indicat în amenoree, anorexie, boli ale căilor urinare, boli de inimă, colici de orice natură, dureri menstruale, hemoroizi, insomnii, alăptare, înfrumuseţare şi sterilitate. Este o plantă cu acţiune de intensitate mare, mai ales la nivel endocrin, are un efect puternic şi extrem de favorabil asupra femeilor cu o vitalitate scăzută sau care se confruntă cu o estompare a caracterelor feminine”, ne-a declarat medicul dermatolog. În plus, pulberea şi tinctura din seminţele de mărar stimulează şi reglează circuitul hormonal. „Cercetătorii au descoperit că glandele care beneficiază cel mai mult de această stimulare sunt gonadele - glande sexuale. Şi dacă înţelepciunea populară este confirmată de cercetările ştiinţifice, calităţile terapeutice au fost apreciate din cele mai vechi timpuri de egipteni, greci şi chinezi, care-l foloseau în special pentru întărirea organismului, reglarea hormonală şi înlăturarea efectelor bătrâneţii”.
Şi asta nu e tot. Potrivit specialistei, „mărarul conţine mici cantităţi de estrogen, care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire şi face pielea să fie frumoasă. 100 g de mărar asigură cantitatea zilnică necesară de caroten, iar vitamina E existentă în acest produs asigură jumătate din necesarul zilnic. În plus, tratamentul întăreşte sistemul imunitar datorită concentraţiei mari de vitamina C, mangan, fosfor, calciu, magneziu, fier şi cupru, iar datorită cantităţii mari de potasiu asigură normalizarea presiunii sângelui şi reduce nivelul colesterolului atunci când este ingerat”, a completat medicul.
Specialista recomandă această mască naturală după vârsta de 18-20 de ani.

Citricele reduc bacteriile de pe faţă
Şi portocalele din compoziţia acestei măşti au, la rândul lor, foarte multe proprietăţi. „Acestea conţin vitaminele A, B şi C, au o cantitate crescută de calciu, sodiu, magneziu, potasiu, sulf şi clor şi sunt indicate şi persoanelor care au acnee. Datorită conţinutului mare de sulf, aceste citrice reduc bacteriile de pe faţă”, a completat doctorul.

Capsulele cu extract de magnolie hrănesc tenul

După ce vă faceţi această mască e indicat să vă aplicaţi capsule cu extract de ulei de magnolie, deoarece magnolia hidratează pielea, o hrăneşte şi-i conferă luminozitate. Mai mult, aceste capsule se pot aplica şi separat, nu neapărat după o mască. Uleiul pătrunde rapid în piele, lăsând-o catifelată şi proaspătă.

De reţinut! Întreaga procedură de aplicare a măştii cu mărar şi cu portocale durează puţin peste o oră şi se face o dată la trei săptămâni.

Contact

La cabinetul „Dr. M Estetic”, din Str. Ion Ionescu de la Brad, nr. 57-59, ap. 2, sector 1, Bucureşti, o puteţi întâlni pe dr. Mirela Miertoiu, medic medicină generală şi estetică, doctorand în Ştiinţe Medicale Dermatologice, cea care vă poate redefini silueta. Numerele de telefon la care vă puteţi face programările sunt: 0722/21.48.56 şi 021/211.55.03. e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; www.mirelamiertoiu.ro.