Main menu

header

de Elena Nedelcu

- Genele false se ţin maximum 24 de ore, iar extensiile, până la o lună

Multe reprezentante ale sexului frumos cred că o privire languroasă este dată de mărimea sau de desimea genelor. Dar cum nu au parte de aşa ceva în mod natural, îşi îmbunătăţesc imaginea prin aplicarea genelor false sau a extensiilor, fără să ştie că aceste procedee pot face rău ochilor.

Utilizate numai dacă nu sunt probleme cu ochii
Există o mare diferenţă între genele false şi extensiile de gene. Primele sunt accesibile oricui, sunt uşor de îndepărtat şi se aplică zilnic. Extensia se face doar într-un salon cosmetic, de o persoană profesionistă, şi constă în aplicarea şi lipirea direct pe genele naturale a firelor de păr, cu ajutorul unui adeziv special. Dacă aveţi grijă de ele, acestea pot rezista până la patru săptămâni.
Medicii oftalmologi nu aprobă aceste metode de înfrumuseţare, iar specialiştii din saloanele cosmetice acceptă să facă extensii doar dacă ochiul este sănătos.

Cauzează căderea celor naturale
Soluţia care se foloseşte la lipirea genelor este destul de periculoasă şi poate determina, în unele cazuri, mâncărimi şi usturimi la nivelul ochilor. Ca să nu mai vorbim despre disconfortul cauzat de senzaţia de ceva nou şi greu pe pleoape sau despre situaţia în care soluţia îşi poate pierde efectul de lipici din cauza transpiraţiei şi vă puteţi trezi fără gene.
În plus, dacă aveţi pleoape sensibile, adezivul vă poate ataca rădăcina genelor naturale, provocând căderea definitivă a acestora, din cauza blocajului foliculilor de păr, dar şi din cauza procedeului repetat de lipire şi de dezlipire.

Interzise dacă aveţi lentile de contact
Trebuie să ştiţi că genele false nu se ţin mai mult de 24 de ore, iar dacă aveţi lentile de contact evitaţi folosirea genelor, deoarece adezivul le va distruge.
Nici rimelul nu este recomandat pentru folosirea îndelungată, din aceleaşi motive, iar în ceea ce priveşte demachierea, aceasta se va efectua cu soluţii pe bază de apă şi nu de ulei.

Permanentul, o alternativă modernă

O alternativă a aplicaţiilor false, lungi şi întoarse a constituit-o, până de curând, cleştele pentru întors genele. Un adevărat hazard pentru ochi, deoarece există riscul de a ciupi ploapele, o acţiune destul de dureroasă. Prin urmare, dacă aveţi un astfel de dispozitiv puteţi să-l aruncaţi sau să-l puneţi la păstrare, ca pe o piesă de muzeu, pentru că s-a inventat o nouă metodă, nedureroasă: permanentul pentru gene. Acesta se face în saloanele de cosmetică, este ieftin şi nu e periculos pentru ochi. Pe pleoapa superioară se aşază un mic bigudiu din burete, pe care se vor întinde genele, pentru a fi îmbibate cu o soluţie de permanent. După 20 de minute se îndepărtează permanentul şi se aplică o soluţie de fixare. În modul acesta veţi avea gene întoarse timp de două-trei luni.