Main menu

header

de Elena Şerban

Se spune despre ridurile de expresie că oferă distincţie, însă aceste cute îmbătrânesc faţa. În loc să apelaţi la vizitele costisitoare de la cosmetică şi la creme şi loţiuni scumpe, recurgeţi la măşti cu miere, lapte, morcovi sau banane, ingredientele principale ale unor minunăţii care vă redau aspectul tineresc. Vă prezentăm câteva măşti excelente pentru tenul uşor „ofilit”, cu tendinţe de ridare.

Combinaţie cu morcovi şi miere
Mierea este unul dintre cele mai importante daruri ale naturii, deoarece conţine un complex de substanţe care o fac de neînlocuit. De aceea, nu ar trebui să lipsească din nicio casă. Sau din nicio cremă. Amestecaţi două linguri cu miere uşor solidificată şi o jumătate de lingură cu suc de morcovi proaspăt, obţinut în casă. Întindeţi crema pe toată faţa şi lăsaţi-o 20 de minute. Este recomandat ca în această perioadă să staţi întinsă. După ce intervalul de timp a trecut, curăţaţi faţa cu multă apă călduţă în care aţi adăugat praf de bicarbonat. Ştergerea se face cu ajutorul unui tampon demachiant.

Loţiune din mălai
Bateţi un ou până se face spumă. Adăugaţi trei linguriţe cu mălai (sau mai mult dacă e cazul) până când preparatul se îngroaşă ca un griş. Aplicaţi terciul pe faţă şi pe gât şi lăsaţi-l 20 de minute. Aveţi grijă să evitaţi zona ochilor, dar să insistaţi pe zona T (frunte, nas, bărbie). Masca se va îndepărta cu apă călduţă. Este ideal ca această cremă să se prepare chiar înainte de aplicare, cu puţin timp înainte de culcare.

Tonifiere cu făină şi tărâţe
Pentru această cremă aveţi nevoie de miere lichidă, polifloră sau de tei. Amestecaţi două linguriţe cu miere şi o jumătate de linguriţă cu făină. Curăţaţi foarte bine tenul şi aplicaţi masca. Aceasta se lasă să se usuce şi apoi se îndepărtează cu apă călduţă. Puteţi adăuga în compoziţie şi o jumătate de linguriţă cu tărâţe de grâu. Tratamentul se va repeta o dată la două zile, timp de câteva săptămâni. Veţi remarca faptul că, după doar câteva aplicări, pielea dumneavoastră va fi tonifiată şi mai luminoasă.

Merele şi bananele hidratează
Pielea îmbătrânită şi lipsită de viaţă se va întineri şi va redeveni proaspătă dacă o trataţi cu mere şi banane. Nici nu e nevoie să preparaţi vreo cremă complicată. Tăiaţi un măr în felii de un centimetru grosime. Curăţaţi faţa foarte bine şi apoi treceţi feliile de măr peste ten. Aceeaşi procedură poate fi aplicată şi dacă se folosesc felii de banană în loc de măr. Tratamentul se poate face şi în timpul zilei, dar este mai eficient dacă este realizat seara. Cu cât mai des, cu atât mai bine pentru ten, deoarece proteinele şi vitaminele din fructe vor hidrata pielea, care îşi va recăpăta aspectul ferm şi sănătos în mai puţin de o săptămână. Resturile de fructe se îndepărtează de pe faţă cu apă rece.

Puneţi ou şi lămâie de trei ori pe săptămână
Bateţi un ou spumă şi amestecaţi cu sucul de la o lămâie. Adăugaţi un praf de sare şi apoi aplicaţi masca astfel obţinută pe tenul curăţat şi igienizat corespunzător. Crema se îndepărtează după 15 minute cu apă călduţă din abundenţă. Procedura va fi repetată de trei ori pe săptămână, însă este indicat să se efectueze după o baie fierbinte, când porii sunt deschişi.

Secrete ale machiajului
Până îşi vor face efectul măştile pe care vi le-am propus, vă oferim două ponturi, graţie cărora veţi reuşi să mascaţi ridurile de pe frunte. Unul dintre ele este machiajul în straturi. Nu vă speriaţi, este mai puţin complicat decât ar părea! Secretul este folosirea unei baze de machiaj înainte de aplicarea fondului de ten. Aceasta este o cremă de îngrijire nu foarte grasă sau un produs corector, care are capacitatea de a camufla liniile fine. Şi dacă machiajul în straturi vi se pare complicat, acoperiţi ridurile cu un breton filat. Este cea mai uşoară şi la modă variantă pentru acoperirea cutelor.