Main menu

header

15-09-1de Cătălina Tăgârţă

A crescut înconjurată de muzica populară şi de oameni care cântă, iar acest „microb” i-a intrat adânc în sânge şi-n inimă. La rândul său, s-a apucat de doinit şi nu trădează muzica etno nici măcar atunci când merge la sala de sport, deoarece poartă mereu cu ea mp3 playerul cu căşti, ca să se bine dispună. E vorba despre Claudia Ghiţulescu, o frumoasă interpretă de muzică etno, care a „rupt” puţin din timpul dedicat repetiţiilor şi ne-a dezvăluit câteva din trucurile sale de îngrijire a feţei, dar şi din planurile de viitor.

„Merg săptămânal la salonul de înfrumuseţare”
Îngrijirea este un adevărat ritual, mai ales pentru artişti, deoarece ei trebuie să arate mereu bine. De la o vreme, spectatorii nu admiră doar vocea interpretului, ci aşteptările lor au crescut şi vor să vadă ceva frumos, persoane care să încânte ochiul cu prezenţa şi delicateţea lor. Claudia Ghiţulescu se încadrează perfect acestui şablon. Dar nu e întotdeauna simplu să fii la înălţime. „Unele lucruri le fac din plăcere, altele, doar din obligaţie. De ceva vreme sunt imaginea unui salon de frumuseţe. Acolo mă simt cel mai bine, de aceea merg cel puţin o dată pe săptămână să îmi fac tot felul de măşti, în special antirid. Ultima dată mi-au pus una cu acid hialuronic, iar mai demult mi-au făcut chiar o mască pe bază de perle din aur”, ne-a mărturisit artista.

20 de minute de Pilates pe zi
Sportul însă nu-i cel mai bun prieten al său. „La salon, toate-s bune şi frumoase, în schimb, cu sportul nu mă împac prea bine. Merg la sală zilnic, dar nu neapărat din plăcere, ci pentru că sunt conştientă că aşa trebuie. Fac exerciţii la toate aparatele, lucrez toţi muşchii, dar cel mai mult timp îl petrec la stepper. Pentru a mă bine dispune şi a rezista mai uşor acolo îmi iau întotdeauna cu mine mp3 playerul şi ascult muzică etno”, ne-a declarat interpreta. În plus, aceasta face Pilates câte 20 de minute în fiecare zi.

„Aplicat pe faţă, oul are efect asemănător cu botoxul”
Claudia e destul de grijulie şi acasă. Cum are puţin timp liber, îşi masează faţa cu ulei de migdale dulci sau cu ulei din sâmburi de struguri, pentru a estompa ridurile. Artista foloseşte la maximum şi oul. „Folosesc oul cel puţin o dată pe lună. Albuşul îl pun pe faţă, sub formă de mască, iar gălbenuşul pe păr, împreună cu ulei de măsline. E foarte hrănitor pentru păr, iar aplicat pe faţă are efect asemănător cu botoxul”, a mai adăugat aceasta. Atunci când nu merge la coafor îşi face singură tratamente cu ulei de ricin şi de măsline, pentru regenerare şi strălucire. Are acasă şi o perie specială pentru păr cu care şi-l aranjează singură.
La salonul de masaj nu merge atât de des pe cât i-ar plăcea, din lipsă de timp, deşi adoră să i se facă masaj, după cum ne-a mărturisit.

A slăbit 10 kilograme printr-un regim disociat
Claudia Ghiţulescu e precum o carte deschisă şi în ceea ce priveşte sfaturile pentru slăbit. „Cu şapte-opt ani în urmă, pe când verişoara mea, Mariana Ionescu Căpitănescu, locuia în Canada împreună cu soţul său, am fost la ei în vizită. La noi încă nu apăruseră mall-urile, iar după câteva luni de stat la ei luasem în greutate aproximativ zece kilograme. Prima grijă când am ajuns în ţară a fost să încep o cură de slăbit disociată, ca să revin la forma iniţială”, ne-a dezvăluit artista. În prima zi a consumat doar carne, a doua zi doar legume la grătar, apoi lactate, iar în ziua a patra numai fructe. În rest, nu avea voie să consume decât limonadă neîndulcită. A repetat cura de trei ori, adică a ţinut-o „ca la carte” timp de 12 zile. „În următoarele trei luni am urmat cura doar de luni până vineri, în week-end-uri am mâncat normal. Oricum, important e că am dat jos cu succes cele zece kilograme şi de atunci îmi menţin greutatea foarte uşor”, ne-a mărturisit interpreta de muzică etno.

„Seara consum numai fructe”
Urmând dictonul „Baba ţine la frumuseţe”, tânăra nu face exces de alimente nici în prezent. „Nu beau decât sucuri naturale sau limonadă neîndulcită, iar la mine în casă nu veţi găsi niciodată decât zahăr brun, care e doar pentru musafiri. Îmi place la nebunie mâncarea chinezească, gust câte puţin din fiecare specialitate când merg la restaurant, iar mâncarea tradiţională românească o servesc cu drag la mama acasă. Meniul meu zilnic e destul de simplu: dimineaţa am pe masă cereale cu lapte şi o cafea, la prânz, pe care îl servesc de obicei pe la 16:00-17:00, mănânc ceva uşor, cum ar fi salată cu ton, peşte la grătar sau mâncare chinezească, iar seara consum numai fructe”, a mai adăugat artista.

„Puteţi apela cu încredere la produsele naturiste“

În ceea ce priveşte planurile de viitor, Claudia Ghiţulescu lucrează la primul său album şi e nerăbdătoare să-l scoată pe piaţă. În plus, abia aşteaptă să vină zile mai calde ca să meargă în parc să alerge. „Le sugerez tuturor doamnelor să facă sport. Dacă nu au bani de sală pot descărca de pe internet câteva exerciţii de Pilates. În plus, demachierea şi hidratarea pielii sunt foarte importante. Nu-i neapărat nevoie să mergeţi la saloanele de înfrumuseţare, şi pentru a arăta bine puteţi apela cu încredere la produsele naturiste, la măştile făcute în casă. Eu am încercat tot timpul să am grijă de mine şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că arăt aşa şi n-am făcut mari eforturi în acest sens”, a mai adăugat solista, care s-a ferit până acum de operaţiile estetice. „Deocamdată n-am nicio operaţie estetică, dar, dacă la un moment dat nu voi mai fi mulţumită de o anumită parte a corpului meu, nu voi ezita să îndrept lucrurile”, a încheiat Claudia Ghiţulescu.

„Nu beau decât sucuri naturale sau limonadă neîndulcită, iar la mine în casă nu veţi găsi niciodată decât zahăr brun, care e doar pentru musafiri“