Main menu

header

20-10-3de Gabriela Niculescu

Ela Prodan face parte din generaţia de tineri artişti talentaţi şi norocoşi. Pe ea nu a recomandat-o doar talentul, ci şi frumuseţea, iar cu aceste două „arme” incontestabile a fost cooptată în trupa Divertis. O puteţi vedea în rolurile Elenei Udrea sau Ginei Pişcot în fiecare duminică seara, de la ora 20:45, în emisiunea „Land of Jokes” de la Pro TV. Actriţa ieşeancă iubeşte echitaţia, muzica şi consideră că râsul ne face mai frumoşi şi ne menţine într-o formă fizică de invidiat.

„Râsul are un aport extraordinar asupra aspectului”
- Spuneai într-un interviu acordat recent că râsul nu îngraşă, ci bine dispune. Crezi că buna dispoziţie aduce vreun aport frumuseţii?
- Râsul are un aport extraordinar asupra aspectului, şi nu în sensul că repară defectele, ci că le face să nu mai fie vizibile. Dacă vezi o persoană voioasă, cu fruntea descreţită, care zâmbeşte continuu sau care râde cu poftă, te uiţi la tenul său, care devine mai luminos, la zâmbetul său plăcut. Atunci e clar că devine mai frumoasă.

- Pentru tine, echitaţia este un sport care te ajută să-ţi menţii silueta sau unul mai mult pentru tonusul psihic?
- Echitaţia îmi dă o stare de bine, psihic vorbind, mai ales că eu ador caii. Chiar am citit recent că există o nouă formă de terapie pe care o aplică unii psihologi, şi anume terapia cu ajutorul cailor. Din păcate, nu am mai fost de mult timp la echitaţie din cauza programului meu foarte încărcat, dar o să merg din nou foarte curând.

- Ce înseamnă dansul pentru tine? Te ajută la întreţinerea corporală?
- Dansul este tot o formă de relaxare psihică. Ador să dansez. Desigur că mă ajută să mă întreţin şi fizic. Sunt norocoasă că urmez cursuri de profil la facultate (n.r.: - Facultatea de Actorie) de trei ori pe săptămână, care includ dansuri de societate, dans rusesc şi cabaret, la care merg cu mare plăcere.

„Vreau să reîncep exerciţiile de Pilates”
- Preferi mersul la sala de fitness sau sportul în aer liber?
- Prefer să merg la sala de fitness, unde am toate condiţiile.

- Ce exerciţii faci pentru siluetă şi cât de des?
- Acum am început să alerg de trei ori pe săptămână, mai mult pe bandă şi să lucrez la aparate care mă ajută să capăt rezistenţă. Apoi o să reîncep exerciţiile de Pilates şi înotul.

- Ce reguli alimentare ai şi ce alimente preferi?
- Singura mea regulă în alimentaţie este aceea de a nu face excese. În rest, nu mă abţin de la nimic din ce îmi este poftă. Dacă simt că mă îngraş, trag mai mult la sală şi am grijă să nu mai mănânc după ora 20:00.

„Prefer bronzul natural”
- De la ce aliment „interzis” nu te poţi abţine?
- Slănina şi şoriciul sunt foarte tentante pentru mine, dar mă pot abţine de la ele din ianuarie până la jumătatea lunii decembrie, când cad pradă ispitei.

- Pentru păr şi unghii foloseşti vreun tratament?
- Pentru unghii nu, dar pentru păr folosesc numai produse profesionale, uleiuri, măşti, tratamente, fiole, aproape orice. Părul meu este vopsit blond şi, dacă nu am mare grijă de el, se deteriorează foarte repede.

- Ce parte a corpului tău iubeşti cel mai mult şi ce zonă ţi-ar fi plăcut să arate altfel?
20-10-1- Eu sunt împăcată cu mine aşa cum sunt. Sigur că uneori mai am şi momente în care aş vrea să mai schimb câte ceva pe ici-colo, dar nu o să spun ce anume, ca să nu atrag atenţia asupra acelor aspecte.

- Preferi bronzul natural, cel de solar sau cel organic?
- Bronzul obţinut la solar arată cel mai bine şi este cel mai uniform. Cel ogranic m-a dezamăgit. Totuşi, eu prefer bronzul natural, deşi nu îmi place să stau mult timp la soare. O altă variantă foarte bună este crema autobronzantă, dar care oferă doar un bronz pal.

Exfoliere cu zaţ de cafea

- Cum îţi întreţii tenul? Foloseşti vreo mască naturală?
- De două ori pe săptămână fac o exfoliere cu zaţ de cafea în care pun puţin ulei de struguri. Apoi aplic o mască din pudră de argilă cu miere şi lapte. Demachierea e nelipsită în fiecare seară, la fel şi curăţarea tenului dimineaţa. Pe lângă acestea, sunt importante atât folosirea unei creme hidratante, cât şi odihna.

„Singura mea regulă în alimentaţie este aceea de a nu face excese. Am grijă să nu mănânc după ora 20:00“