Main menu

header

de Iuliana Dima

Drepte, scurte sau subţiri, întoarse, lungi sau rezistente, toate genele parcurg zi de zi un asiduu proces de transformare. Şi pentru că eforturile zilnice ale doamnelor şi domnişoarelor nu puteau trece neobservate, maeştrii în arta înfrumuseţării oferă o mână de ajutor fiecăreia, dezvăluind secretul unei priviri de invidiat: permanentul de gene. Pentru a afla mai multe informaţii, am apelat la Gabriela Naidin, specialist în cosmetică şi managerul primului salon de înfrumuseţare importator al acestei tehnici.

Pun în valoare machiajul
Permanentul de gene este o metodă de înfrumuseţare special creată pentru a conferi un plus de strălucire şi de senzualitate oricărei priviri. Genele au rolul de a pune în valoare machiajul ochilor şi de a-i intensifica efectul. Lungi şi curbate, acestea devin mult mai vizibile şi creează o imagine de impact. Prin acest permanent, ele rămân întoarse multe luni la rând, fără a mai fi nevoie de utilizarea clasicului cleşte sau de o anumită îndemânare. Tratamentul revoluţionar se poate realiza indiferent de structura genelor, nu necesită altă procedură înainte şi nicio îngrijire specială după.

Efectul persistă patru luni
Pentru realizarea permanentului de gene este nevoie de foarte multă atenţie şi de experienţa unui specialist. Durează în jur de o oră, iar efectul persistă, în medie, patru luni. Această metodă utilizează bigudiuri speciale (bureţei) de diferite dimensiuni care se aplică pe pleoapa superioară pentru a obţine o ondulaţie perfectă. Se ridică apoi genele, mulându-se pe bigudiu, se aplică un lipici special, iar după ce acesta se usucă se trece la utilizarea soluţiei de permanent, care se lasă să acţioneze câteva minute, în funcţie de grosimea firului de păr. „Pentru cele rezistente e nevoie de aproximativ 15-20 de minute, iar pentru cele firave, mai puţin, deoarece se pot arde, ca orice fir de păr”, ne-a declarat Gabriela Naidin.
După ce soluţia de permanent îşi face efectul, se şterge zona (fără apă) şi se aplică fixatorul pe bază de gel. După 10-15 minute se şterge fixatorul, se dă bigudiul jos şi se spală cu puţină apă.

Rezultat imediat
Transformarea genelor poate fi vizibilă imediat. Acestea sunt perfect ondulate şi frumos separate, efectul fiind similar cu cel al unui cleşte clasic. Procedura se poate repeta o dată la trei luni fără a prezenta riscuri, deoarece genele nu cad şi nu se deteriorează.
Produsele destinate acestui tratament sunt special create pentru zona delicată a ochilor şi nu provoacă afecţiuni. „Singura jenă care poate apărea este dată de o mică senzaţie de usturime, lucru posibil numai dacă în timpul procedurii persoana clipeşte, şi în ochi ajunge puţină soluţie. Pe moment ustură, dar nu afectează”, a precizat specialistul în cosmetică. Menţionăm că este absolut necesar ca acest tratament să se realizeze într-un cadru adecvat, sub stricta supraveghere a unui specialist, şi nu acasă, tocmai pentru a evita riscul unui accident.

Ricinul stimulează creşterea
Deşi permanentul de gene este unul dintre acele tratamente cosmetice care nu necesită o îngrijire aparte, doritoarele pot utiliza, pentru o mai bună menţinere a frumuseţii şi a sănătăţii firelor de păr care înnobilează pleoapa, ulei de ricin. Acesta nu numai că hrăneşte şi hidratează firul de păr, dar îi şi stimulează creşterea. Se pot aplica, o dată pe lună, seara, înainte de culcare, câteva picături de ulei.

Vopsirea prealabilă este interzisă

Fiind un tratament cu efect de durată, permanentul are capacitatea de a decolora genele deja vopsite. Pentru a evita acest lucru, specialistul în cosmetică Gabriela Naidin recomandă utilizarea produselor de colorare a genelor numai după tratamentul de ondulaţie, niciodată înainte. Iată cum trebuie procedat: se realizează permanentul şi se spală zona respectivă fără a se îndepărta bigudiul, iar genele se vopsesc ulterior pe acesta. Unul dintre avantajele procedurii este acela că permanentul se va fixa mai bine.

Pont! Pentru a îmbunătăţi aspectul genelor întoarse permanent puteţi folosi cu încredere rimelul - acesta le va evidenţia frumuseţea şi le va spori efectul.

Sfat! Pentru menţinerea unui aspect frumos şi sănătos al genelor este obligatorie demachierea acestora în fiecare seară.