Main menu

header

35-11-1de Elena Şerban

Un ten de porţelan, fără puncte negre, fără coşuri sau fără alte imperfecţiuni. Aceasta este o dorinţă, uneori irealizabilă, a multor femei. Indiferent de cremele antiacneice pe care le folosesc, majoritatea reprezentantelor sexului frumos se plâng că punctele negre şi coşurile nu trec sub nicio formă. Mirela Miertoiu (foto), doctorand în Ştiinţe Medicale Dermatologice la cabinetul „Dr. M Estetic”, vă oferă câteva sfaturi care vă vor scoate din impas.

Trei paşi către rezultatul dorit
Cel mai important lucru pe care trebuie să îl facă orice persoană care îşi doreşte un ten perfect este să ţină cont de cel mai important lucru de care are nevoie pielea feţei: demachierea. „Fără o demachiere corectă nu există ten perfect. Pentru acest lucru aveţi nevoie de creme care să cureţe foarte bine, fără să lase pe faţă urme de farduri, de praf sau de transpiraţie şi, mai ales, fără să atace tenul”, ne-a spus Mirela Miertoiu.
Pentru a obţine rezultatul dorit şi pentru ca toate coşurile şi punctele negre să dispară, demachierea trebuie efectuată după o serie de paşi pe care vi-i recomandă specialista cabinetului „Dr. M Estetic”. Pasul unu îl reprezintă curăţarea feţei cu cremă, cu lapte demachiant ori cu săpun pentru copii. Apoi, în pasul doi, folosiţi o loţiune tonică. Persoanele care au şi un ten seboreic trebuie să evite utilizarea loţiunilor ce conţin alcool. Ultimul pas este clătirea cu apă plată, obicei benefic pentru toate tipurile de ten.
La fel ca în cazul cremelor, şi demachiantele sau produsele ce au rolul de a îndepărta machiajul trebuie să fie folosite în funcţie de tipul de ten. Acest lucru este important, mai ales dacă nu vreţi să agresaţi pielea.

Lapte special pentru derma uscată
Potrivit specialistei, în cazul tenului uscat, aveţi nevoie de un lapte demachiant al cărui rol este acela de a proteja pielea contra deshidratării, de a curăţa în profunzime şi de a elimina celulele moarte de la suprafaţă. De asemenea, laptele are proprietăţi antiinflamatoare şi dezinfectante, ajută la creşterea elasticităţii pielii şi o protejează de radiaţiile solare. „Acest lucru este posibil graţie ingredientelor sale: jojoba, apă, ulei de miez de struguri, emulgator de amestec vegetal, tensid de zahăr, ceară de albine, stearat de sorbitan, extract de trandafir sălbatic, xantan, glicerină vegetală, ester de zahăr, amestec de uleiuri eterice, citrat de sodiu, acid citric, vitamina E, substanţe cu conţinut de ulei, eterice”, ne-a spus Mirela Miertoiu. După demachierea cu acest lapte, se recomandă aplicarea unei creme hidratante.

Zincul reglează producţia sebumului
Tenul gras este cel mai frecvent. „Mai mult de jumătate dintre femei au acest tip de piele şi cel puţin trei sferturi din acestea nu îl îngrijesc adecvat”, potrivit medicului. „Practic, este foarte uşor să vă daţi seama dacă aveţi tenul gras: porii sunt mari, deschişi şi aveţi multe coşuri şi puncte negre. Pielea este lucioasă, grasă. Rareori folosiţi creme hidratante, pentru că aveţi senzaţia că şi aşa aveţi prea mult «ulei» pe faţă”, a completat specialista. Pentru acest ten, demachiantul recomandat de Mirela Miertoiu conţine: apă, alcool, echinacea, glycerolum, oxid de zinc, mentol, camfor, acidum lacticum, resorcinolum, acidum salicylicum şi zinci sulfas. Acesta absoarbe imediat excesul de sebum (agenţii antibacterieni şi AHA) şi îndepărtează aspectul lucios al tenului. Zincul este un mineral esenţial care reglează producţia sebumului, echinacea stimulează imunitatea la nivel local, mentolul împrospătează, iar camforul ajută la uscarea şi însănătoşirea iritaţiilor. Este bine ca faţa să se cureţe atât seara, cât şi dimineaţa. În acest fel, pielea va rămâne curată şi proaspătă.

Folosiţi geluri exfoliante
Un ten normal presupune o piele suplă, mată, fină, cu pori mici şi puţin vizibili. În cazul în care vă număraţi printre puţinele norocoase cu o astfel de dermă, sunt indicate pentru demachiere gelurile exfoliante. Un astfel de gel, recomandat de Mirela Miertoiu, conţine granule naturale din sâmburi de piersică, sâmburi de struguri, germeni de grâu, extract de jojoba şi arnică. Curăţă în profunzime, îndepărtează celulele moarte şi punctele negre de pe suprafaţa epidermei, activând astfel procesul de regenerare celulară. „Graţie extractelor vegetale, acest produs are proprietăţi hidratante şi tonifiante. De asemenea, vitamina C activează circulaţia sangvină, energizează şi revitalizează tenul. Se aplică o dată pe săptămână, după demachiere, pe faţă, pe gât şi pe decolteu, cu mişcări circulare, de masaj uşor, timp de trei-cinci minute”, a precizat aceasta. Aveţi grijă însă să evitaţi zona ochilor şi a buzelor! După curăţare îndepărtaţi resturile cu un disc demachiant umed.

Curăţarea zonei ochilor

Zona din jurul ochilor necesită o îngrijire zilnică specială, pentru că pielea din acel loc este cea mai subţire şi mai fină de pe tot corpul. Prin urmare, şi demachierea trebuie să se facă după anumite reguli. Cel mai important lucru este să utilizaţi produse special concepute pentru această zonă. Aceste produse sunt bogate în agenţi de hidratare, sunt special concepute pentru a evita iritarea pielii din jurul ochilor, dar şi pentru a îndepărta machiajul şi impurităţile acumulate pe parcursul zilei.

Sfat! Persoanele care au tenul sensibil şi acneic ar fi bine să folosească săpun pentru copii, săpun cu lanolină sau cu glicerină.

De reţinut! Produsele de demachiere e bine să conţină ingrediente naturale, fără adaosuri de componente sintetice, care, în timp, aduc deservicii majore tenului.

La cabinetul „Dr. M Estetic”, din Str. Ion Ionescu de la Brad, nr. 57-59, ap. 2, sector 1, Bucureşti, o puteţi întâlni pe dr. Mirela Miertoiu, medic medicină generală şi estetică, doctorand în Ştiinţe Medicale Dermatologice, cea care vă poate redefini silueta. Numerele de telefon la care vă puteţi face programările sunt: 0722/21.48.56 şi 021/211.55.03. e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; www.mirelamiertoiu.ro.