Main menu

header

de Elena Şerban

Un chirurg plastician din New York, doctor Sam Rizk, şi-a pus în cap să le ajute pe femeile care se plâng sau chiar au probleme cu îmbătrânirea prematură a tenului. Pentru ca rezultatele eforturilor sale să le mulţumească pe pacientele sale, medicul a apelat chiar şi la tehnologia 3D.

Sunt introduse în riduri
Prin tehnologia 3D, Rizk scanează chipul doamnelor care apelează la el şi pune la punct apoi coordonatele „noului chip”. Cel dorit de paciente, fără riduri, piei lăsate sau pungi sub ochi.
O altă inovaţie a tratamentului elaborat de medicul newyorkez este acela că specialistul lucrează cu „materialul clientului”. Mai precis, el foloseşte celule stem recoltate din grăsimea obţinută de pe abdomen. Aceste celule sunt introduse apoi, printr-o tehnologie specială, în ridurile, pronunţate sau mai fine, aflate pe faţa pacientei. „În acest fel, rezultatele tratamentului durează cu cel puţin 50% mai mult decât un facelift clasic. În plus, pacienţii se vindecă mai repede, deoarece celulele stem provin de la propriul trup”, a afirmat medicul Rizk.
Doctorul Sam Rizk este celebru în America datorită faptului că foloseşte camerele de luat vederi pentru operaţiile de rinoplastie. „Faptul că văd nasul din toate unghiurile sale, atât din interior, nu doar din exterior, îmi oferă o perspectivă mult mai bună asupra intervenţiei pe care trebuie să o efectuez. De altfel, operaţiile de rinoplastie 3D pe care le-am efectuat până acum au fost punctul de plecare al facelift-urilor cu celule stem”, a mai precizat medicul.