Main menu

header

03-09-1de Cătălina Tăgârţă

Vara, când îmbrăcămintea sumară lasă mare parte din corp la vedere, femeile sunt nevoite să acorde mai multă importanţă aspectului fizic, în special pielii. În acest sens, se poate opta în prezent pentru mai multe metode moderne de îndepărtare a pilozităţilor. Printre acestea se numără epilarea organică pe bază de pastă de zahăr, care, surprinzător, are rădăcini vechi în timp.

Procedeul îi atrage şi pe bărbaţi
Se spune că epilarea cu pastă de zahăr este o metodă foarte veche, care a persistat în timp. Civilizaţia modernă doar a preluat-o, a perfecţionat-o, a îmbunătăţit formula de fabricare a pastei de zahăr şi astfel s-a ajuns la o metodă de epilare revoluţionară, cu multiple avantaje faţă de toate celelalte tipuri de epilare. „Pot spune că e un adevărat «Rolls-Royce» în domeniul beauty-ului modern. Chiar dacă este mai costisitor, epilatul cu zahăr îşi croieşte un drum sigur spre viitor, cucerind tot mai mulţi adepţi atât în rândul femeilor, cât şi al bărbaţilor moderni”, ne-a declarat Florica Munteanu (foto), specialist în biorezonanţă şi homeopatie şi directorul Clinicii DermaVital.

„Bacteriile nu pot supravieţui în această compoziţie”
Epilarea organică, cu pastă de zahăr, aparţine de dermato-cosmetică, la fel ca epilarea definitivă cu lumină intens pulsată (IPL). Se adresează persoanelor care, din anumite motive, nu doresc epilare definitivă, dar care nici nu mai suportă epilarea tradiţională, cu ceară. Îndepărtarea părului cu ajutorul pastei de zahăr reprezintă o alternativă de durată a celei cu ceară, cu specificaţia că nu există posibilitate de infectare. „Acest tip de epilare este igienic, întrucât bacteriile nu pot supravieţui în zahăr, iar pentru fiecare client se foloseşte pastă de zahăr proaspătă, aplicată cu o mănuşă de unică folosinţă. În plus, subliniez faptul că persoanele care optează pentru acest procedeu au certitudinea că li se vor îndepărta şi firele de păr foarte blond sau alb. De asemenea, nu există niciun risc să păţiţi ceva, chiar dacă prezentaţi vinişoare, zone mai sensibile sau dacă de obicei aveaţi reacţii eczemice la epilatul tradiţional cu ceară”, ne-a mai spus specialista.

Un exfoliant natural
Procedeul are foarte multe atuuri. „Pasta de zahăr organică este şi un foarte bun exfoliant natural, îndepărtând celulele moarte ale pielii, ca după un gomaj. Aceasta se aplică la temperatura corpului, deci nu este agresivă, nici hipertermică. În plus, un aspect foarte important, ea se poate aplica pe orice tip de piele, fiind o metodă sigură pentru zonele cu vase sparte, eczeme, varice, dar şi pentru diabetici. Chiar şi persoanele cu diverse probleme dermatologice, vasculare, alergice sau care au pielea sensibilă sau subţire pot apela la această metodă”, ne-a mai spus Florica Munteanu.
Procedeul nu are efecte secundare şi urmăreşte o diminuare substanţială, vizibilă, a regenerării firului de păr. Pasta nu frige, nu irită şi se poate aplica pe toate părţile corpului, inclusiv pe zonele intime, atât la femei, cât şi la bărbaţi. Se prepară în funcţie de grosimea şi de culoarea firului de păr.

Nu rupe firele de păr
Acest tip de îndepărtare a pilozităţilor nu permite ruperea firelor de păr, lucru deosebit de avantajos. „Aplicându-se printr-o uşoară masare pe partea corpului solicitată pentru epilare va fi prins doar firul de păr, pasta pătrunzând în stratul cheratinos. Astfel, acesta va fi scos blând, nu rupt, iar pielea va rămâne catifelată, deoarece pasta exfoliază blând stratul cheratinos”, ne-a mai spus Florica Munteanu, potrivit căreia metoda este nu numai una naturală, ci şi igienică şi hipoalergenică. „În concluzie, epilarea cu zahăr este o metodă sigură pentru problemele pielii: foliculită, dermatită, psoriazis, eczeme, acnee, piele subţire şi sensibilă. DermaVital este unic distribuitor al acestor produse de origine germană în România. Persoanele interesate e bine să ştie că organizăm seminarii de însuşire a metodei EpilaDerm, adică epilare cu zahăr”, a încheiat specialista. Detalii găsiţi şi pe site-ul www.dermavital-med.ro.

„Se recomandă 12 şedinţe“

Studiile dermatologice au arătat că după trei luni de epilare cu pastă de zahăr organică densitatea firelor de păr scade cu 25%, după şase luni, cu 40%, iar după nouă luni, cu 42,5%. „Sunt recomandate în jur de 12, până la 18 şedinţe de tratament la fiecare patru-şase săptămâni. Cu toate acestea, rezultatele pot fi diferenţiate de la o persoană la alta, în funcţie de tipul de păr, de dispoziţia genetică şi de istoricul epilărilor anterioare. Mai mult, în unele cazuri, clienţii pot experimenta o creştere temporară în urma primelor epilări cu pastă de zahăr organică, deoarece organismul reacţionează la tratamentul foliculilor piloşi. În schimb, aceasta permite o eficienţă crescută a terapiilor următoare pentru rezultate mai bune. Din cauza ciclului natural al firului de păr şi a moştenirii genetice, nu este posibil biologic să se obţină un rezultat 100% fără păr, deoarece nu toţi foliculii piloşi sunt activi în acelaşi timp, cei latenţi activându-se pe parcursul tratamentelor cu pastă de zahăr organică”, ne-a declarat Florica Munteanu.

- Epilatul mustăţii costă aproximativ 65 de lei şi durează în jur de 15 minute, iar cel al picioarelor poate ajunge la 300 de lei şi durează chiar şi o oră. Avantajul constă în faptul că procedeul nu este deloc dureros.