Main menu

header

de Anda Postolache

Ultimele cercetări ale oamenilor de ştiinţă, între care cei de la Universitatea Reading din Marea Britanie, au scos în evidenţă faptul că antiperspirantele şi deodorantele sunt responsabile - într-o oarecare măsură - de apariţia cancerului la sân. Studiul, efectuat pe parcursul mai multor ani, a arătat că toate femeile ai căror sâni au fost extirpaţi din cauza tumorilor aveau în ţesuturile respective mari cantităţi de aluminiu, metal ce se găseşte în antiperspirante.

Aluminiul blochează glandele sudoripare
Efectul antiperspirantelor solide, care stopează transpiraţia, se datorează compoziţiei bogate în aluminiu. Dar, în afară de faptul că toxinele rămân blocate în organism, obligând rinichii să elimine o cantitate mai mare de substanţe uzate din corp, suprasolicitându-i şi îmbolnăvindu-i în cele din urmă, aluminiul blochează şi canalele glandelor sudoripare la nivel subraţului, cu efecte negative în zona din jur, adică sânul. Şi deodorantele conţin acest ingredient, dar în cantităţi mai mici, iar unele deloc. Toxinele care nu au posibilitatea de a ieşi natural din organism se depozitează în zona sânilor, iar, în timp, se pot declanşa tumori canceroase la nivelul acestei zone. Aplicarea deodorantului sau a antiperspirantului imediat după epilare sau după o baie fierbinte, când porii sunt deschişi, duce la absorbirea rapidă a tuturor substanţelor nocive din podusul respectiv.

Combinaţi bicarbonat, ceară, vitamina A şi esenţe
În cazul în care nu găsiţi în comerţ antiperspirante şi deodorante fără aluminiu, puteţi să vă preparaţi singuri un produs similar acasă. Ingredientele necesare sunt: trei linguri cu ceară de albine, o linguriţă cu unt de cacao, o lingură cu bicarbonat de sodiu, zece picături de vitamina A uleioasă sau de ulei de gălbenele şi cinci picături de ulei esenţial, după preferinţă (de exemplu, trandafiri, mentă, lămâie sau lavandă). Se topeşte ceara la bain-marie, după care se adaugă untul de cacao şi bicarbonatul de sodiu. Se amestecă mereu. După ce se ia de pe foc se combină pentru trei-cinci minute cu ajutorul unei spatule de plastic, după care se adaugă uleiurile şi esenţele dorite. Când încă este călduţă şi maleabilă, compoziţia se toarnă într-un recipient sau în cutia unui alt produs antiperspirant, pentru o utilizare mai simplă.
Înainte de a folosi acest produs natural trebuie să vă spălaţi la subraţ cu apă şi cu săpun, iar pentru a îndepărta resturile de deodorant se masează zona cu un burete sau o lufă.

Pont! Cel mai bine este să amânaţi aplicarea deodorantului cât mai mult. Pentru aceasta trebuie puţină grijă şi atenţie.

Important! Produsul vă poate ajuta să vă feriţi de cancerul la sân.