Main menu

header

de Elena Şerban

Mătasea este considerată unul dintre cele mai senzuale materiale. Avantajează aproape orice siluetă şi, s-a dovedit recent, previne o serie de probleme de sănătate specifice femeilor.

Stopează infecţiile din zona intimă
Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Bologna, Italia, a descoperit că lenjeria din mătase reduce riscul apariţiei infecţiilor din zonele intime. Acestea sunt provocate de o serie de ciuperci şi afectează aproape trei sferturi din populaţia feminină cel puţin o dată în viaţă. Există însă reprezentante ale sexului frumos care au o sensibilitate ieşită din comun şi care se pot confrunta cu afecţiuni în zona intimă chiar şi de patru ori pe an.
Pentru a evita tratamentele clasice, cu agenţi antifungici, o echipă de cercetători italieni recomandă purtarea lenjeriilor din mătase. E vorba despre un tip de mătase impregnată cu un agent ce ucide orice urmă de bacterie. Marele avantaj al acestui tip de mătase este acela că agentul antimicrobian nu devine ineficient după ce lenjeria este spălată.

De reţinut! Un alt avantaj al mătăsii este că reduce simptomele menopauzei, diminuând frecvenţa bufeurile nocturne, dar şi roşeaţa şi iritaţiile.