Main menu

header

22-08-1de Andreea Popescu

- Frumuseţe indiferent de vârstă

Jane Fonda este actriţă, scriitoare, activist politic, model şi profesoară de fitness. A cunoscut faima în anii ’60, a câştigat rapid două Premii Oscar şi a revenit în cinematografie 30 de ani mai târziu. Deşi a depăşit de mult vârsta de 70 de ani, se pare că a găsit elixirul tinereţii.

Denumită „regina fitness-ului”
Jane Fonda este dovada vie că femeile pot fi sexy şi după onarabila vârstă de 70 de ani. Pentru a se menţine în formă, în afara multor ore de fitness, actriţa îşi rezervă timp şi pentru mersul pe jos: „Merg pe jos sau cu bicicleta de trei-cinci ori pe săptămână, timp de 30 de minute”, a declarat ea într-un interviu.
În ciuda anilor care au trecut peste frumoasa Jane Fonda, aceasta a rămas tânără, încât ai zice că timpul s-a oprit în loc pentru ea. La vârsta de 73 de ani stârneşte invidie în jurul său datorită formei excelente în care se află, actriţa fiind denumită şi „regina fitness-ului”. Ea însăşi susţine că activitatea fizică este cheia sănătăţii la orice vârstă.
Actriţa a lansat 23 de casete video destinate pasionaţilor de fitness, a scris cinci volume ce cuprind diverse exerciţii fizice şi şi-a împrumutat vocea pe 13 casete audio special concepute pentru acest tip de sport. Cele mai recente DVD-uri de fitness ale sale au fost gândite special pentru persoanele în vârstă. Potrivit lui Jane Fonda, „după vârsta de 70 de ani, exerciţiile fizice trebuie făcute cu măsură şi cu mare grijă, în funcţie de starea generală de sănătate”.
Când a fost întrebată în ce fel i s-a schimbat corpul de-a lungul anilor, actriţa a mărturisit: „În ceea ce priveşte silueta mea, am rămas la fel... adică slabă”. Deşi are un corp armonios, la vârsta la care femeile de la noi din ţară poartă batic pe cap, ea mărturiseşte că părţile preferate ale corpului său sunt „talia mică şi fundul frumos”.

Mască facială naturală din argilă, alge şi zeamă de lămâie
Jane Fonda a recunoscut că „datorez 30% genelor, 30% sexului bun, 30% sportului şi stilului de viaţă sănătos, iar pentru 10% trebuie să-i mulţumesc chirurgului meu plastician”. Deşi i-a fost greu să recunoască faptul că a apelat la operaţiile estetice, actriţa a ţinut să fie sinceră cu publicul, confirmând speculaţiile deja existente cum că ar fi apelat la metodele moderne pentru a scăpa de aspectul „obosit” pe care i-l dădeau pungile de sub ochi. Însă, pe lângă această intervenţie chirurgicală, actriţa a mai suferit operaţii estetice pentru mărirea sânilor şi pentru îmbunătăţirea aspectului gâtului şi al bărbiei.
Pe lângă faptul că este un utilizator frecvent al tratamentelor chirurgicale de întinerire, mai precis un fan al botoxului, Jane Fonda recunoaşte că a fost întotdeauna un elev conştiincios în ceea ce priveşte arta fardării sau a îngrijirii tenului. De exemplu, respectă toţi paşii de îngrijire a tenului în fiecare seară şi dimineaţa, folosind zilnic demachiant, loţiune tonică, cremă hidratantă şi ser antiîmbătrânire. În plus, îşi face de două ori pe săptămână o mască facială naturală din argilă, alge şi suc de lămâie.

Sexul îi menţine tinereţea
Jane Fonda a mărturisit că sexul este arma sa principală împotriva îmbătrânirii, menţionând că acesta este mai bun la vârsta sa. „Am 71 de ani şi sunt fericită, sexul este mai bun şi înţeleg mai bine viaţa. Nu vreau să fiu din nou tânără”, afirma actriţa cu ceva timp în urmă. Cum se ştie, sexul are mai multe beneficii, spre exemplu, are efect analgezic şi antidepresiv. De asemenea, reduce stresul şi are un rol pozitiv asupra aspectului fizic şi a stării generale.

A luptat 20 de ani cu tulburări de alimentaţie
Jane Fonda a luptat cu anorexia şi bulimia mai mult de 20 de ani şi a învins, în cele din urmă, tulburările de alimentaţie la vârsta de 44 de ani, atunci când şi-a schimbat radical dieta şi stilul alimentar, adoptând un regim sărac în grăsimi, multicoloră. Masa sa de zi cu zi este formată din alimente închise la culoare, purpurii, cum ar fi murele şi afinele şi neapărat ceva verde, cum ar fi broccoli. Regula numărul unu în regimul actriţei pentru o alimentaţie sănătoasă sunt micul dejun şi o gustare, formate exclusiv din legume şi fructe crude. Această dietă i-a fost recomandată de o echipă de nutriţionişti, deoarece conţine un număr considerabil de vitamine şi de minerale. De exemplu, vitamina C se găseşte în fructe şi în legumele portocalii, cum ar fi mandarinele şi morcovii, iar vitamina A se găseşte în legumele verzi, cum ar fi broccoli sau varza.

Secretul? Multe exerciţii şi o hrană sănătoasă

22-08-2Jane Fonda a fost imaginea companiei L’Oreal Paris pentru crema antiîmbătrânire. Însă, mai presus de acest rol, actriţa a insistat enorm pe faptul că secretul menţinerii pielii mai tinere nu ţine doar de aplicarea unor anumite produse de îngrijire. „Am încercat aproape tot, dar pentru mine, cele mai adevărate tehnici de menţinere a frumuseţii sunt exerciţiile periodice, combinate cu o bună nutriţie. Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care le puteţi face pentru pielea voastră”, a declarat ea.

„După vârsta de 70 de ani, exerciţiile fizice trebuie făcute cu măsură şi cu mare grijă, în funcţie de starea generală de sănătate“

Ştiaţi că... 1995 este anul în care a fost desemnată una dintre cele mai sexy actriţe din istoria filmului?

„Datorez 30% genelor, 30% sexului bun, 30% sportului şi stilului de viaţă sănătos, iar pentru 10% trebuie să-i mulţumesc chirurgului meu plastician”