Main menu

header

de Elena Şerban

Printre ultimele fiţe în materie de modă a unghiilor este... manichiura 3D. Sună SF, însă tot mai multe doamne apelează la acest tip de înfrumuseţare pentru a atrage atenţia sau pentru a se simţi deosebite.

La o singură unghie se lucrează trei-patru ore
Manichiura tridimensională este mai mult o artă decât o formă de înfrumuseţare a unghiilor. Artiştii folosesc un praf de sculptură de modelare, gel de întărire UV sau elemente aplicate pentru a crea opere de artă din vârful degetului.
Această metodă de înfrumuseţare poate fi folosită mai ales pentru situaţii speciale (nunţi, petreceri, sărbători), când nu este necesară implicarea posesoarelor acestor „obiecte de artă” în bucătărie.
Pentru împodobirea unei singure unghii, specialiştii lucrează şi trei-patru ore pentru a aplica cristale, petale uscate, mătase, pene, bijuterii sau chiar mici figurine, însă rezultatele muncii lor sunt deosebit de apreciate. Atât de posesoarele unghiilor, cât şi de cei din jur.

Rezistă până la opt luni
În cazul în care este vorba despre modele simple, ele pot fi sculptate direct pe unghie, însă unghiile ornamentale cu multe detalii se pregătesc înainte de lipirea pe unghia naturală.
Manichiura 3D ţine şi până la opt luni, însă în acest interval de timp trebuie umplută unghia naturală. Datorită acestei operaţiuni nu vor exista diferenţe între unghia naturală şi modelul 3D.