Main menu

header

de Cristina Tache

Tratamentele naturiste sunt la îndemâna oricui, iar eficienţa lor a fost dovedită de-a lungul timpului şi în ceea ce priveşte problemele pielii. Vă prezentăm câteva leacuri pentru cel mai des întâlnite neplăceri.

Frunzele de nuc au efect calmant
1. Pentru pete pigmentare, feliile proaspete de castravete sau compresele cu suc din această legumă ajută la diminuarea petelor de pe piele şi a pistruilor. Castravetele este util şi pentru curăţarea şi revigorarea tenului.

2. Senzaţia de usturime dispare dacă aplicaţi pe zona afectată puţină miere sau tinctură de propolis de câteva ori pe zi. Propolisul conţine substanţe analgezice care calmează imediat arsurile şi grăbesc vindecarea.

3. Pielea inflamată poate fi calmată dacă se fac băi locale sau generale cu decoct din frunze de nuc. Se pun 30-40 g de frunze tăiate mărunt într-un litru de apă. Pentru băi generale se folosesc 200 g de frunze la patru litri de apă. Baia durează 10-15 minute, fără ca pielea să fie frecată. Acesta este un remediu eficient şi pentru calmarea durerilor reumatice.

4. Redaţi supleţea tenului obosit folosind comprese cu ulei de măsline.

Seva de orz ţine la distanţă eczemele
5. Pentru pielea uscată se aplică o mască obţinută dintr-un ou crud, bătut şi amestecat cu suc de fructe sau legume (lămâie, morcov sau castravete). Se ţine pe faţă, iar după 15 minute se clăteşte cu apă caldă. Tratamentul poate fi repetat de trei ori pe săptămână.

6. Un excelent regenerator celular este sucul proaspăt de creson. În acest sens se beau 100 ml pe zi.

7. Scalpul devine curat şi revigorat dacă amestecaţi suc de creson cu alcool de 90 de grade, în părţi egale. Cu soluţia obţinută se fricţionează pielea capului.

8. Pentru un ten frumos, fără eczeme sau acnee, se bea câte un pahar cu suc de orz verde timp de câteva săptămâni.

9. Pistruii pot deveni istorie dacă aplicaţi des comprese cu suc de orz.

10. Pentru a albi şi catifela pielea vă puteţi clăti zilnic, după baie, cu apă amestecată cu un concentrat din pătrunjel. Se fierbe 1 kg de rădăcină în 5 l de apă, timp de o oră, după care se strecoară şi se amestecă în apa din cadă.