Main menu

header

de Ana Trifan

Ceea ce mâncăm se vede pe piele. Iar acest lucru ne face să arătăm mai tineri sau mai în vârstă decât suntem. La urma urmei, mâncarea este un medicament pe care corpul şi-l ia de cel puţin trei ori pe zi. Folosiţi-vă deci de alimente pentru a arăta mai tineri şi mai în formă. Vă prezentăm şapte produse ce fac minuni pentru piele şi întregul organism.

Grăsimile bune
Persoanele care sunt slabe au tendinţa să îmbătrânească mai repede. Aşa că au nevoie să introducă în dietă mai multe grăsimi sănătoase. Avocado este una dintre cele mai indicate surse pentru a obţine aceste grăsimi, fără a vă îngrijora de faptul că vă veţi rotunji. Consumaţi avocado în salate, dar adăugaţi ulei de avocado şi în apa de baie, pentru a vă asigura că aveţi o piele sănătoasă şi frumoasă.

Castravetele
Hidratarea este o parte importantă pentru asigurarea unei pieli frumoase. La cei care nu se hidratează îndeajuns, pielea începe să atârne şi să fie afectată de riduri. Hidratarea bună pentru a combate aceste neplăceri e asigurată nu numai de consumul unei cantităţi mari de apă, ci şi de introducerea în dieta zilnică a anumitor fructe şi legume. Cele mai importante sunt: pepenele roşu, castravetele, citricele. De calităţile castravetelui puteţi beneficia nu numai intern, ci şi extern. O mască pe bază de felii de castravete va asigura o piele proaspătă şi curată şi va estompa cearcănele.

Guavele
Excelente pentru piele, guavele sunt pline de vitamina C. Acestea au de patru ori mai multă decât citricele, de exemplu. De aceea, funcţionează ca un botox natural, ţinând celulele funcţionale şi pielea lipsită de riduri.

Stridiile
100 g stridii asigură organismului circa 180 mg de zinc. Acest element indispensabil pentru sănătate şi buna funcţionare a organismului ajută la repararea celulelor pielii. Este foarte important să consumaţi produse bogate în zinc dacă pielea dumneavoastră este expusă zilnic efectelor nocive ale poluării sau soarelui intens.

Cartofii dulci
Au betacaroten, cunoscut pentru capacitatea de a echilibra pH-ul pielii şi de a combate uscarea tenului. Cartofii dulci ajută celulele să se regenereze. Combinat cu grăsimi sănătoase, precum uleiul de cocos sau cel de măsline, betacarotenul are o acţiune şi mai bună.

Fructele de pădure
Afinele, coacăzele, zmeura şi murele sunt fructele cu cel mai mare conţinut de antioxidanţi. Aceştia luptă împotriva radicalilor liberi ce determină ridarea pielii.

Acizii graşi Omega 3
Acizii graşi esenţiali sunt responsabili pentru sănătatea membranelor celulelor, ce acţionează ca bariere faţă de lucrurile dăunătoare, dar în acelaşi timp sunt o poartă de intrare pentru nutrienţii de care au nevoie celulele ca să funcţioneze bine. Produsele cele mai bogate în acizi graşi sunt seminţele de in şi uleiul de seminţe de in, cerealele integrale, uleiul de măsline, avocado, dar şi multe specii de alge: chlorella, algele albastre şi spirulina.