Main menu

header

de Elena Şerban

Coşurile şi punctele negre sunt unele dintre problemele cu care se confruntă persoanele care au tenul gras. Pentru a scăpa de aceste neplăceri, cosmeticienii vă sfătuiesc să vă preparaţi o serie de măşti. Vă prezentăm câteva astfel de „reţete” recomandate de specialiştii în dermatologie.

Morcov şi lapte bătut
Amestecaţi două linguri cu suc de morcov cu două linguri cu lapte bătut (sau iaurt). Pasta formată se întinde pe ten şi se lasă să acţioneze un sfert de oră. După acest interval, se îndepărtează cu apă călduţă şi se usucă pielea cu un prosop curat.

Ou şi ovăz
Faceţi rost de un ou proaspăt de la ţară. Amestecaţi albuşul cu o lingură cu terci de ovăz şi cu puţină apă, până se formează o pastă, pe care o aplicaţi pe faţa bine curăţată în prealabil. Atenţie! Este foarte important să nu utilizaţi apă caldă pentru prepararea acestei măşti, deoarece albuşul se va coagula rapid şi nu mai poate fi folosit.

Roşii şi mălai
Atât tomatele, cât şi mălaiul sunt două dintre cele mai bune preparate pentru ten. Roşiile sunt astringente şi conţin minerale şi vitamina C, iar mălaiul poate fi excelent pentru gomaj. De aceea, dacă veţi amesteca o roşie zdrobită cu o linguriţă cu mălai veţi obţine un excelent scrub natural. Masaţi uşor, având grijă să nu răniţi epiderma. Clătiţi apoi cu apă caldă.

Migdale şi ovăz
Pentru această mască ce va catifela pielea, aveţi nevoie de un sfert de cană cu tărâţe de ovăz, un sfert de cană cu migdale pisate şi două linguriţe cu iaurt. Amestecaţi cu grijă aceste ingrediente şi apoi frecaţi tenul, insistând pe zonele cel mai grase.
Fiţi atenţi la regimul alimentar şi evitaţi consumul de sare şi de zahăr!

Ponturi!

- Folosiţi zahăr brun pe post de exfoliant de baie şi, astfel veţi elimina impurităţile şi punctele negre;
- Pentru întreţinerea tenului gras preparaţi o infuzie din două linguriţe cu frunze de ceai verde şi o jumătate de litru de apă.