Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Trecerea de la un sezon la altul afectează întotdeauna tenul, aşa că e indicat să îl hidrataţi şi să îl pregătiţi să facă faţă frigului. Primul pas constă în limitarea consumului de alcool şi cafea, deoarece aceste lichide usucă pielea. Apoi, înlocuiţi crema pe bază de apă cu una cât mai grasă, iar atât săpunul, cât şi demachiantul trebuie să fie pe bază de ulei.

Mască pe bază de lapte de capră
Iată şi două exemple de măşti pentru faţă, pe care vi le puteţi face singuri acasă. Pentru prima aveţi nevoie de: jumătate de cană cu lapte proapăt de capră, o lingură cu miere, o cană cu piure amestec de banană, avocado, piersică şi struguri albi, o lingură cu ulei de măsline şi un gălbenuş. Amestecaţi toate ingredientele, iar la sfârşit aplicaţi pasta aromată pe faţă pentru 20 de minute. Pentru a obţine un ten radiant, pregătit să înfrunte vântul şi frigul, nu daţi compoziţia jos de pe faţă cu apă, ci clătiţi-vă tot cu lapte de capră.

Încercaţi şi tratamentul cu suc de varză
Mai puteţi face mască şi din: o cană cu suc proaspăt de varză crudă, două linguri cu miere, două gălbenuşuri, un cub mic de drojdie şi tot atât unt topit. Mixaţi energic gălbenuşul, drojdia şi untul, iar la sfârşit adăugaţi mierea şi sucul de varză. Timpul de acţiune a măştii este tot 20 de minute, iar la sfârşit clătiţi-vă faţa cu apă caldă.

Pont! Şi infuziile din plante vă pot fi de ajutor. Folosiţi ceaiul de muşeţel pentru ten uscat şi sensibil, cel de brusture pentru tenul gras, iar infuzia de ceai verde pentru cel normal.