Main menu

header

de Adi Văduva

Dacă dimineaţa, când vă uitaţi în oglindă, imaginea reflectată nu seamănă deloc cu ceea ce v-aţi dori e momentul să învăţaţi câteva trucuri ce vă vor ajuta să redaţi naturaleţea tenului şi să scăpaţi de pungile de sub ochi. Nu amânaţi remedierea problemei, deoarece, cu timpul, pungile de sub ochi se accentuează din cauza elasticităţii pielii.

Castravetele face minuni când sunteţi obosiţi
Tăiaţi două felii de castravete şi aplicaţi-le pe pleoape. Lăsaţi-le să acţioneze cel puţin cinci minute, însă ideal ar fi 20 de minute. Pentru că au un conţinut bogat în antioxidanţi, aceste legume sunt ideale şi pentru tratarea unor probleme ale pielii cum ar fi acneea şi ridurile.
Ceaiul verde are aceleaşi efecte de revigorare a ochilor obosiţi. Înmuiaţi în apă pliculeţele cu ceai, lăsaţi-le la frigider peste noapte, iar dimineaţa puneţi-le pe pleoape timp de cinci-şase minute. Pe lângă faptul că vor purifica pielea din jurul ochilor, vor reduce roşeaţa şi pungile de sub ochi. Puteţi încerca acest truc şi cu pliculeţe de ceai de muşeţel sau de mentă.

Căpşunile şi laptele, arma secretă
Laptele a fost folosit în tratamentele cosmetice încă din cele mai vechi timpuri. De ce n-aţi apela la el şi în vremurile moderne, mai ales că de fiecare dată şi-a dovedit efectul miraculos atât intern, cât şi extern? Pentru a scapa de roşeaţa ochilor şi de pungile inestetice ce apar sub ei, aplicaţi în fiecare dimineaţă pe pleoape dischete demachiante înmuiate în lapte rece. Lăsaţi să acţioneze cinci minute, apoi clătiţi cu apă. Veţi avea pielea fină, mătăsoasă şi nimeni nu-şi va da seama că nu aţi dormit bine.
La rândul lor, căpşunile, datorită conţinutului de antioxidanţi, ajută la relaxarea pielii şi la reducerea inflamaţiilor. Dimineaţa, când vă treziţi, tăiaţi în felii subţiri, lăsaţi să acţioneze cinci minute, apoi clătiţi. Efectul se va vedea imediat. Tratamentul poate fi utilizat în orice anotimp, deoarece aceste fructe se păstrează foarte bine la congelator.

Dormiţi şapte-opt ore
Stilul de viaţă este şi el foarte important în menţinerea sănătăţii şi a aspectului impecabil al ochilor. Dacă, de exemplu, petreceţi multe ore în faţa ecranului monitorului sau al televizorului, e normal ca ochii să obosească, iar a doua zi să fie umflaţi. Un somn de şapte-opt ore se va transforma însă în cel mai bun tratament cosmetic. De asemenea, alimentaţia sănătoasă furnizează corpului toate ingredientele de care are nevoie pentru a funcţiona la parametri optimi. În plus, pielea va fi hidratată şi elastică, în special cea din jurul ochilor. Aşa că legumele şi fructele consumate zilnic trimit către organism vitaminele şi mineralele necesare vitalităţii pielii. Pentru a scăpa de pungile de sub ochi trebuie să măncaţi în special alimente bogate în potasiu (castraveţi, roşii şi pepene roşu).

- Printre cei mai mari duşmani ai pielii se numără alcoolul şi fumatul.
- Cel mai simplu şi rapid truc pe care îl puteţi aplica în orice moment împotriva pungilor de sub ochi îl reprezintă lingurile ţinute în frigider şi apoi aplicate pe pleoape şi dedesubtul lor.