Main menu

header

de Elena Şerban

Femeile care vor să fie mereu în formă şi care fac eforturi pentru a-şi ascunde orice rid, oricât de fin ar fi el, au acum motive de bucurie. Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite ale Americii a aprobat un tratament revoluţionar antirid, personalizat.

Se recoltează din derma pacientei
Tratamentul presupune recoltarea de celule din pielea pacientei şi cultivarea lor în laborator, pentru ca acestea să se poată multiplica. Apoi, aceste celule sunt injectate din nou în derma persoanei care îşi doreşte să scape de riduri.
Până acum, terapia cu celule stem recoltate din sânge era folosită în tratarea cancerului. Mai precis, tratamentul Viv, dezvoltat de Fibrocell Science, presupune recoltarea de fibroblaste, ce produc colagen, din spatele urechii pacientei. Eşantionul este trimis laboratorului companiei, unde fibroblastele se multiplică într-un interval de 11-22 de săptămâni.

Sunt necesare trei şedinţe
Testele efectuate până în prezent au dovedit că mai mult de jumătate dintre pacienţii care au apelat la această terapie revoluţionară s-au bucurat de o reducere considerabilă a ridurilor. În cazul în care acestea erau foarte adânci, ele erau mult netezite.
Singurul efect secundar al acestui tratament a fost cel tipic oricărei injecţii: roşeaţă uşoară, durere şi, destul de rar, hemoragii uşoare. Inventatorii acestui remediu inovativ spun că aceste reacţii secundare dispar în foarte scurt timp.
Preţul unei astfel de intervenţii nu a fost încă stabilit, dar el este estimat la o valoare cuprinsă între 4.000 şi 5.000 de dolari. Această sumă este suficientă pentru acoperirea recoltării celulelor, dar şi pentru cele trei şedinţe de injectare necesare netezirii ridurilor.