Main menu

header

de Daniela Anton

Sănătatea sânilor trebuie să preocupe orice femeie. Acest aspect nu trebuie neglijat, deoarece în timp se poate ajunge la afecţiuni grave. Pentru a evita aceste neplăceri puteţi să urmaţi câteva sfaturi menite să vă ajute să vă păstraţi sănătatea şi frumuseţea sânilor.

Lăsaţi-vă de fumat
Se recomandă o alimentaţie bogată în proteine sănătoase, care ajută atât la creşterea imunităţii, cât şi la creşterea fermităţii muşchilor. Din dietă nu trebuie să lipsească alimentele generoase în vitaminele C şi E, dar şi în seleniu. Sunt recomandate limitarea consumului de cafea şi de alcool şi renunţarea la fumat. De evitat consumul grăsimilor animale - cea mai bună este carnea de pui, de vită şi de peşte.

Purtaţi sutiene din bumbac
Alegeţi sutiene de calitate, care să menţină poziţia sânilor fără a face presiune asupra lor. Femeile care au sânii mari trebuie să folosească, începând din adolescenţă, sutiene de susţinere, astfel încât să nu permită lăsarea sânilor. Materialul din care este confecţionat sutienul trebuie să aibă o textură moale (bumbac), iar accesoriile inserate pe banda laterală a cupei trebuie să fie bine prinse ca să se evite rănirea.

Duşuri cu apă rece
Se recomandă duşurile cu apă rece, cu mişcări circulare de jur-împrejurul sânilor. Apa rece întăreşte ţesutul conjuctiv ce susţine sânii, stimulează irigarea acestei zone şi alimentează celulele cu substanţele nutritive necesare. Imediat după duş hidrataţi pielea cu o loţiune pentru corp sau cu ulei pe bază de extracte din plante.
Se recomandă efectuarea unor masaje blânde prin mişcări circulare cu ajutorul unei creme hidratante.
Gomajul la nivelul sânilor ajută la stimularea circulaţiei sangvine şi la reînnoirea celulară. Procedeul nu se face la nivelul zonei areolare. Produsele alese pentru gomaj trebuie să fie cu particule abrazive din cele mai fine.

Protejaţi-vă de soare
Nu este recomandată expunerea la soare fără sutien. Pentru o protecţie şi mai mare în faţa razelor solare este indicat să folosiţi o cremă cu factor de protecţie ridicat.

Înotul tonifică muşchii bustului
Dacă sunteţi pasionate de sport, nu uitaţi să purtaţi un sutien adecvat. Sutienele confecţionate special pentru practicarea sportului sunt făcute dintr-un material care absoarbe transpiraţia, ţesăturile fiind, de regulă, naturale.
Este ideal de practicat sporturi cât mai puţin violente. Cel mai indicat este înotul, deoarece ajută la tonifierea muşchilor bustului.

Cimbrişorul întăreşte ţesuturile
Pentru a întări pielea din zona sânilor faceţi o infuzie din 30 de grame de cimbrişor, 30 de grame de cimbru şi 20 de grame de rozmarin. Lăsaţi să se răcească, filtraţi şi aplicaţi lichidul pe sâni. Lăsaţi să acţioneze 15 minute şi clătiţi cu apă rece.

După vârsta de 20 de ani nu se mai măresc, doar se îngraşă

Oricât v-aţi dori, sânii nu mai cresc decât până la 20 de ani. Singurele metode care vă mai pot aduce asemenea împliniri sunt sarcina, anticoncepţionalele, suplimentele cu fitoestrogen (tinctura de mărar) şi kilogramele în plus. De asemenea, şi la nivelul sânilor pot să apară neplăcutele vergeturi, aşa că feriţi-vă de creşterile sau de scăderile rapide în greutate.

Pont! Nu uitaţi de autopalparea regulată a sânilor şi de controlul medical periodic.

Sfat! Pentru a evita comprimarea sânilor pe timpul nopţii nu e recomandat să dormiţi pe burtă.